Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Így lesz tökéletes a grillezett kukorica

2022. August 14.

Igaz, hogy robogunk a „vízválasztónak” számító augusztus 20-i dátum felé, de pánikra semmi ok, még bőven van időnk többször begyújtani a kerti grillt, és elkészíteni a kedvenc fogásainkat. Ebben a hónapban a kukorica is színre lép, amit nemcsak megfőzhetünk, hanem grillre is dobhatunk.

Több módszer létezik a grillezett kukorica elkészítéséhez, mindegyik finom, de kicsit más végeredményt ad. Először is süthetjük csuhéban, ez kívánja a legkevesebb aktív előkészítést. Akkor javasoljuk, ha édes, kevésbé füstös szemeket szeretnénk, ugyanis a csuhé miatt nem érintkezik közvetlenül a ráccsal a kukoricacső. Fontos azonban, hogy legalább 45 percre áztassuk a kukoricát hideg vízbe, hogy a csuhé meg ne égjen. Természetesen érezni fogjuk rajta a grillezett aromát, de csak lágyabban.

Tipp: Így vágd le egyszerűen a kukoricacsőről a szemeket

Meg is tisztíthatjuk a kukoricát, azaz megszabadíthatjuk a csuhétól és a „bajuszoktól”. Utóbbit érdemes minél alaposabban eltávolítani, ugyanis a megmosott, olajjal vékonyan átkent kukoricacső közvetlenül a grillrácsra kerül. Amikor már majdnem jó, érdemes még egyszer átkenni, de ezúttal már fűszeres olajjal. Ezzel viszont már ne süssük sokat, egyes fűszerek, fűszerkeverékek ugyanis gyorsan megéghetnek. Az így elkészített kukorica finom, intenzíven füstös ízű.

De mi a helyzet akkor, ha nemcsak füstös, hanem fűszerekkel sült kukorica a cél? Ebben az esetben az alaposan megpucolt kukoricacsövet tetszés szerint fűszerezzük (olajat érdemes használni), majd alufóliába csomagoljuk. A fólia megakadályozza, hogy a fűszer megégjen.

Ez is érdekelhet: 

Mi az az üveggyöngy kukorica? És mitől ilyen színes?

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!