Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Így vágd le egyszerűen a kukoricacsőről a szemeket

2022. July 25.

Akár főzve, akár grillezve fogyasztjuk, a csöves kukorica hatalmas nyári klasszikus. Elrontani se nagyon lehet, amennyiben elég fiatal és zsenge a kiválasztott kukorica, szinte már nyert ügyünk van. Egy baj van csak vele, éspedig, hogy nem igazán lehet civilizáltnak tűnő módon elfogyasztani, a legtöbben jobb megoldás híján megfogják kézzel, majd alaposan körberágják. Ha egyedül vagyunk, lehet nem is bánjuk, ha úgy nézünk ki közben, mint valami mókus vagy más rágcsáló, de mit tegyünk társaságban? Jöjjön egy szuper ötlet!

Tipp: Mindent a kukoricaszirupról

Mondjuk vendégségben lehet, hogy kicsit furcsán néznek majd ránk, amikor egy kuglófformát kérünk kölcsön, de ezen most lépjünk túl. Szükségünk lesz ugyanis egy késre és a már említett kuglófformára. Utóbbi közepébe állítsuk bele minél stabilabban a csöves kukoricát. Ezután a késsel hosszú, lefelé irányuló mozdulatokkal vágjuk le a szemeket, amik a kuglófforma aljában gyűlnek aztán össze. A profi végrehajtáshoz kell ugyan egy kis gyakorlat, de elég működőképes módszernek tűnik.

Ha nem szeretnénk sütőformával és késsel vacakolni, létezik egy olyan módszer is, amely szerint egy villa nyelét benyomjuk a szemek közé, majd kifordítjuk azokat. Ezzel viszont nem árt vigyáznunk, hacsak nem szeretnék kukoricaszemekkel megbombázni az asztalnál velünk szemben ülőket. Mi maradunk a kuglófformánál!

Ezt már olvastad?

Mi az az üveggyöngy kukorica? És mitől ilyen színes?

Forrás: mashed

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Így készíts otthon marcipánt!

Így készíts otthon marcipánt!

Alapreceptet is mutatunk!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!