Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

10 tipp fogyáshoz

Egy zsírégető edző top 10 tanácsa. Akár alapszabályokként is kezelhetjük ezeket.
2018. September 24.

Nagyon egyszerű lefogyni, ha ismerjük az alapokat. Carter Good, személyi edző Instagram-oldalára posztolt egy 10-es listát arról, mik a súlyvesztés, izmosodás, testátformálás szabályai. Szerinte már az egy óriási lépés a helyes irányba, ha a megfelelő tanácsot fogadjuk meg, és nem hiszünk a kóklereknek. Nézzük is az ő 10 tippjét.

View this post on Instagram

Weight loss is simple, but it's not always easy. ⠀ Losing fat, building muscle, getting & staying lean… all you really need are these ten things. ⠀ Okay, maybe 9 & 10 aren’t “needs” for everyone, but they are for me, and this is my IG post so go along with it ✌️? ⠀ Pretty simple, right? Good. That's how it should be. ⠀ Choosing to focus on what’s most important for getting results and disregarding the stuff that’s not — eliminating certain foods, taking silly supplements that don’t work, etc. — is a gigantic step in the right direction. ⠀ Once you have the "big rocks" in place, you can put most of your focus towards building habits & implementing strategies that make fitness simpler for YOUR life. ⠀ For example… ⠀ You need to eat in a calorie deficit to lose weight, but(t?) that doesn’t mean counting calories is the only way to do it. ⠀ Strength training is essential for building a lean body, but(t?) the number of days you workout, the intensity of those workouts, and how advanced your training gets will (and should) vary. ⠀ Coffee is a gift from the Gods, and I personally believe not drinking it is a sin, but(t?) I suppose you could forgo it and have something inferior like green tea. (more coffee for me ?) ⠀ The Bottom Line: there's always going to be another fad diet doing rounds, and I urge you to steer clear… ⠀ Don't get caught up in the flam, hype, & shiny sparkles of “lightning fast results!” ⠀ You're not looking for short-term success ❌… You're looking for a long-term solution ✅ ⠀ Remember ?: HOW you lose weight matters a lot more than how quickly you lose it. Knowing that, your goal needs to be building a plan that makes eating well and exercising regularly an enjoyable part of your life. ⠀ That'll lead to less stress —> which leads to more consistency —> which leads to greater success. —— ⠀ #cartergood #weightloss #losingweight #howtoloseweight #howtolosefat #diet #dieter #dieting #strengthtraining #healthyweightloss #weightlosscoach #weightlossadvice #fatlossadvice #weightlossplan #weightlossprogram #dietplan #dietprogram

A post shared by Carter Good • Fat loss Coach (@cartergood) on

1.Kalóradeficit: Számoljuk ki egy szakértővel, hogy mennyi kalóriát égetünk el egy nap. Az energiafelhasználás nem csak azt takarja, amikor az edzőteremben dolgozunk, hanem a nap során végzett minden fizikai tevékenységet (azt is, hogy felszállunk a buszra). Ezután állítsuk össze az étrendünket úgy, hogy az elhasznált kalóriákhoz képest 500-zal kevesebbet vigyünk be naponta. Tehát, ha 2000 kalóriát égetünk el egy nap, akkor csak 1500-at fogyasszunk.

2.Minél kevésbé feldolgozott élelmiszerek: Válasszunk olyan élelmiszereket, amelyek egyáltalán nem, vagy csak minimálisan feldolgozottak (bocsi, virsli…). Ezzel sok hozzáadott cukortól, tartósítószertől és szénhidráttól kíméljük meg magunkat.

3.Fehérje: A mennyisége a súlyunktól és az aktivitási szintünktől is függ. Érdemes változatos forrásból bevinni a fehérjét: növényekből, húsokból, tejtermékekből.

4.Erősítés: Heti két alkalommal dolgozzunk egy területre, közte pedig tartsunk két nap szünetet, hogy pihenjenek az izmaink.

5.Mindennap mozgásban: Az edzős napokon kívül igyekezzünk a pihenőnapokon is aktívak maradni. Napi 10.000 lépés az alap.

6.Következetesség: Ne tökéletesek akarjunk lenni, hanem összeszedettek. Az étrendünkre és az edzésünkre egyaránt legyen jellemző a következetesség.

7.Idő: Szánjunk időt az edzésekre, a főzésre, önmagunkra.

8.Türelem: Jó hír: nem egy éjszaka alatt hízunk meg. Rossz hír: szintén nem egy éjszaka alatt lesz kockás hasunk. A kitartás szüli az eredményeket.

9.Kávé: Sokunknak a kávé egyenlő a boldogsággal és az energiával. Emellett a koffein segít leküzdeni az éhséget.

10.Chipotle: Mert finom, és néha igen is el lehet csábulni.

via: Popsugar

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Minden a vásárlásnál kezdődik

Minden a vásárlásnál kezdődik

Kriszti hasznos tanácsai bevásárláshoz.
-10 kiló és szebb bőr

-10 kiló és szebb bőr

Ez lett az eredménye a megfelelő étrend megtalálásának egy amerikai hölgy esetében.
20 évet letagadhat a színésznő

20 évet letagadhat a színésznő

Mi lehet a titka az 58 éves sztárnak?

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!