Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

5 fitt tipp az ősz hátralévő részére

2019. October 29.

Sportolj a szabadban, mielőtt beütnek a mínuszok

Szabadban sportolni nem csak tavasszal és nyáron lehet, sőt talán az ősz még kedvezőbb is, hiszen sokkal frissebb és kellemesebb a levegő egy izzasztó edzés után, mint a hőségben. A szervezet hozzászoktatása a hideghez kifejezetten előnyös, úgyhogy amíg nincsenek kemény mínuszok, nem kell félni a kinti sportolástól. Ilyenkor azonban érdemes előre gondolkodni és rétegesen öltözködni, több fajta időjárási viszonyra felkészülni. 

 

Túrázz a gyönyörű színekben pompázó természetben

Nem csupán a futás, vagy a kondiparkban edzés alatt élvezhetjük az aktív szabadtéri perceket, a túrázás is ebbe a kategóriába tartozik. Kevés olyan szép látvány van, mint a színesebbnél színesebb falevelekkel borított domb- és hegyoldalak, tehát ha szeretsz kirándulni és túrázni, mindenképpen használd ki a természet szépségeit, amíg még lehet. 

 

Főzz melengető zöldségkrémleveseket

Fotó: 123 RF

Az ősz beköszöntével sokunk ízlése megváltozik a főétkezéseket illetően. Kevésbé kívánjuk már a könnyed, nyárias salátákat, azonban a zöldségbevitelről ilyenkor is gondoskodni kell. Erre az egyik legjobb mód a zöldségkrémleves, ami teljesen átmelegít egy hidegebb őszi napon. Tedd a hagyományos recepteket egészségesebbé, és sűrítsd be a levest habarás helyett önmagával.

 

Próbálj ki minden héten egy új szezonális zöldséget vagy gyümölcsöt

Nagyon menő az évszakban mindenből a sütőtököset választani, ám nem ez az egyetlen őszre jellemző zöldségféle, amiből isteni szezonális ételek és italok készíthetők. Nézz utána, mik jellemzőek még az adott hónapra, keress hozzá illő recepteket, és színesítsd az étrendedet minden héten egy új, korábban ismeretlen alapanyaggal. Ezzel nem csak változatosabb lesz az étkezésed, hanem a hasznos tápanyagbeviteledet is növelheted. 

 

Tűzz ki egy új célt tavaszig 

Ha most elkezded, még több mint 5 hónapod van hátra addig, amíg ismét beköszönt a melegebb évszak. Ez bőven elég idő ahhoz, hogy az edzések és a táplálkozás kimaxolásával jobb formába kerülj, mint valaha. Nem muszáj a külsődre vonatkozó célt kitűzni, elég idő lehet ez az állóképességed vagy az erőnléted növelésére is. Kinéztél tavaszra egy szimpatikus futóversenyt, esetleg akadályfutást? Kezdj bele most a felkészülésbe, és állj nyugodt szívvel a rajthoz, amikor eljön az ideje. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!