Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Minden a vásárlásnál kezdődik

Kriszti hasznos tanácsai bevásárláshoz.
2018. September 24.

Közhelynek hangzik, de valóban így van, ha az egészséges életmódról van szó. A kezdő lépéseket mindig nagyon nehéz megtenni, hiszen nem egyszerű megválni a régi berögződött szokásainktól. Ezt azonban tovább nehezíti az, ha a kamránk és a hűtőnk vele van csábító, de az egészséges életmódtól távol álló finomságokkal.

Ennek elkerülésére van néhány jó tanácsom, ami megkönnyíti majd az első időszakot. Mert ha jó dolgok vannak otthon, akkor jókat is fogunk enni!

Tervezzünk előre

Érdemes minden hétvégén előre átgondolni, hogy miket fogunk főzni és enni a következő hét folyamán. Ilyenkor több idő jut receptek böngészésére, és akár előre is készülhetünk. Így nem fognak váratlan helyzetek érni az elfoglalt hétköznapok során, hiszen ha minden napra előre el lesz tervezve, hogy mit együnk, kisebb eséllyel fogunk például gyorsételekhez nyúlni a saját egészségesen elkészített ételeink helyett.

Írjunk bevásárló listát

A már korábban összeállított menünk alapján könnyen összeírhatunk egy bevásárló listát. Kategorizálhatjuk is a beszerzendő élelmiszereket, pl. zöldségek, gyümölcsök, lisztek, tejtermékek, húsok/halak, fűszerek, stb. Így rengeteg időt megspórolhatunk a boltokban, hiszen a céltalan bolyongás helyett azonnal tudni fogjuk, mit kell levennünk a polcról, és pénztárcabarát megoldásnak sem utolsó, hiszen nem fogunk felesleges dolgokra sem költeni.

Ne a hasunk irányítson

Ha üres hassal megyünk vásárolni, sokkal könnyebben megkívánunk és megveszünk olyan élelmiszereket, amik az új életmódunkhoz már nem passzolnak. Hogy ezt elkerüljük, sose induljunk az éhesen bevásárolni, ne hagyjuk, hogy a bevásárló listánk helyett a hasunk irányítson.

Minél színesebb, annál jobb

Van egy egyszerű tipp, ami sokat segít abban, hogy változatosabban és tápanyagokban gazdagabban étkezzünk. Kövessük a szivárvány színeit. A természet ugyanis úgy alkotta meg a zöldségeket és gyümölcsöket, hogy a különböző színű növényekben különböző színű vitaminok, ásványi anyagok és fito-tápanyagok legyenek megtalálhatóak. Így ha gondoskodunk arról, hogy az étkezéseinknél a tányérunk minél több színben pompázzon, nem kell többet a vitaminbevitelünk miatt aggódnunk.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sült karfiol rizs

Sült karfiol rizs

Ez rizs, csak nem teljesen. Szuper köretötlet Krisztitől.
Vegán bacon

Vegán bacon

Nagyon hasonlít a húsból készült, eredeti változathoz. Mégis vegán.
Sütőtökös sült reggeli

Sütőtökös sült reggeli

Sütőtökszezon-imádók kezeket fel!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!