Vegán bacon
Ugyan hús nélkül pótolni a bacont gyakorlatilag lehetetlen, ez a rizspapírból készült pótlék mégis nagyon jól megállja a helyét azok számára, akik kerülik az állati eredetű ételeket. Finom, intenzív íze van, külsőre és roppanósságra pedig megszólalásig hasonlít az eredetire.
Hozzávalók
1 tepsihez- 4 db rizspapír
- 1 dl teriyaki szósz
- 2 ek olíva olaj
- 1 ek folyékony füst
- ½ ek füstölt pirospaprika
- 1 ek sörélesztőpehely
- őrölt bors
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
Két rizspapírt egymásra helyezünk, majd bacon méretű darabokra vágjuk, és egy vágódeszkára sorakoztatjuk.
Az összes többi hozzávalót alaposan összekeverjük. Egy ecset segítségével bekenjük a fűszeres szósszal az alsó rizslapot, majd összetapasztjuk a felsővel. A felsőt is bekenjük, majd lefelé fordítva egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és a felső lapot is befűszerezzük. Ezt megismételjük minden rizspapírral.
A tepsit az előmelegített sütőbe toljuk és kb. 5 perc alatt ropogósra sütjük a bacont.