Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vegán bacon

Nagyon hasonlít a húsból készült, eredeti változathoz. Mégis vegán.
2018. szeptember 20.

Ugyan hús nélkül pótolni a bacont gyakorlatilag lehetetlen, ez a rizspapírból készült pótlék mégis nagyon jól megállja a helyét azok számára, akik kerülik az állati eredetű ételeket. Finom, intenzív íze van, külsőre és roppanósságra pedig megszólalásig hasonlít az eredetire.

Hozzávalók

1 tepsihez
  • 4 db rizspapír
  • 1 dl teriyaki szósz
  • 2 ek olíva olaj
  • 1 ek folyékony füst
  • ½ ek füstölt pirospaprika
  • 1 ek sörélesztőpehely
  • őrölt bors

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

Két rizspapírt egymásra helyezünk, majd bacon méretű darabokra vágjuk, és egy vágódeszkára sorakoztatjuk.

Az összes többi hozzávalót alaposan összekeverjük. Egy ecset segítségével bekenjük a fűszeres szósszal az alsó rizslapot, majd összetapasztjuk a felsővel. A felsőt is bekenjük, majd lefelé fordítva egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és a felső lapot is befűszerezzük. Ezt megismételjük minden rizspapírral.

A tepsit az előmelegített sütőbe toljuk és kb. 5 perc alatt ropogósra sütjük a bacont.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sütőtökös sült reggeli

Sütőtökös sült reggeli

Sütőtökszezon-imádók kezeket fel!
Aszalt paradicsom szósz

Aszalt paradicsom szósz

A jól ismert zöld pestot más alapanyagokból, más színekkel, otthon is elkészíthetjük. Ebben szószban az aszalt paradicsom jellegzetes íze dominál.
Sushi burrito

Sushi burrito

Sushi vacsit valaki? Gyorsan elkészül.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.