Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Edzés a nyaralás alatt

Eddzünk, vagy ne a vakáció alatt? És ha igen, akkor hogyan?
2018. July 30.

Sokszor felmerül a kérdés, vajon kell-e edzeni a nyaralás alatt, vagy legyen ez passzív pihenéssel töltött idő? Azt hiszem, erre nincs egyetlen jó válasz. Mindenesetre vannak, akik szeretnek az utazásaik alatt is aktívak és sportosak maradni, hiszen ha valaki életmódszerűen sportol, az edzés nem plusz teher, hanem a mindennapok része, ami garantálja a jó közérzetet.

De hogyan iktassuk be az edzést akkor, ha nem lesz a környezetünkben elérhető edzőterem?

Már az utazást megelőzően is feltérképezhetjük, lesz-e a közelben valamilyen túraútvonal vagy futópálya. Sokszor elég, ha a tengerpart mentén húzódó sétálóövezetekre gondolunk, amelyet számos futó választ edzéshelyszínül a hűvösebb reggeli és esti órákban. Ilyen gyönyörű, természet közeli környezetben teljesen más érzés a sokszor unalmasnak hitt futás is, hiszen miközben a kilométereket rójuk, rengeteg érdekes és szép helyet fedezhetünk fel. Ehhez pedig nincs is másra szükség, mint egy pár futócipőre.

Sportboltokban számos olyan eszköz kapható, amiket praktikus méretük miatt bárhova magunkkal vihetünk, ha egy jó kis erősítő edzésre vágyunk. Ilyen például a különböző erősségi fokozatban kapható gumikötél, az ugrálókötél, vagy a haskerék. De akár az is elég lehet, ha két másfél literes ásványvizes palackot használunk rögtönzött kézisúlyzóként.

Ma már lehetőségünk van arra is, hogy a telefonunkon saját testsúlyos edzős videókat vagy ezzel kapcsolatos applikációkat töltsünk le, amit bármikor előkaphatunk, ha van egy szabad óránk és egy kis mozgáshiányunk. Ezáltal úgy érezhetjük, mintha egy személyi edző diktálná az elvégzendő gyakorlatokat.

Ha azonban valamilyen okból kifolyólag mégsem jön össze a tervezett edzés a nyaralás ideje alatt, ne stresszeljünk, hiszen ezen a néhány napon semmi nem fog múlni, a testünk nem felejt ilyen gyorsan. A nyaralás után már néhány edzéssel vissza tudjuk szerezni fittségünket, feltéve, ha előtte rendszeresen beiktattuk az edzéseket.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ezért olyan népszerű a rooftop jóga

Ezért olyan népszerű a rooftop jóga

Az elmúlt évben már Budapesten is egyre gyakrabban hallhatunk a rooftop jógaként emlegetett jógairányzatról, ami tulajdonképpen nem mást jelent, mint hogy a város egy magasan fekvő pontján, gyönyörű kilátással végzik a testi-lelki jólétért felelős sportot.
Természetes energianövelők

Természetes energianövelők

Mi a közös az étcsokoládéban, a vízben és a céklában? Az, hogy ezek mind növelik a szervezetünk energiaszintjét.
Ezért olyan népszerű a zab

Ezért olyan népszerű a zab

Hatalmas népszerűségnek örvend, minimum 7 okunk van rá, hogy ezt együk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!