Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ezért olyan népszerű a rooftop jóga

Az elmúlt évben már Budapesten is egyre gyakrabban hallhatunk a rooftop jógaként emlegetett jógairányzatról, ami tulajdonképpen nem mást jelent, mint hogy a város egy magasan fekvő pontján, gyönyörű kilátással végzik a testi-lelki jólétért felelős sportot.
2018. June 30.

A jóga ismerete és szeretete hazánkban sem új keletű, azonban a felgyorsuló világnak, a rohanó hétköznapoknak köszönhetően egyre nagyobb igény van sokak részéről arra, hogy aktív pihenéssel, tudatosan végzett meditációval könnyítsék meg magukat a nem kívánatos stressztől. Eleinte, egy kezdő jógázó számára egy csendes teremben is nehéz lehet megtalálni a csendet, a saját belső nyugalmat, de megfelelő tapasztalattal új kihívást jelenthet egy új környezet. A természet közelsége magában is megnyugtatóan hat ránk, ha pedig a város tetején találjuk magunkat, lenyűgöző kilátással, az egy külön élménnyel is felér.

A jógaoktatók ezért szeretik kihasználni a késő tavaszi, nyári és kora őszi időszakot arra, hogy különleges, szabadtéri helyszíneken tartsák meg óráikat, egészen másfajta tapasztalatokkal gazdagítva ezzel vendégeiket.

Az órák alatt nem csak saját gondolataikat tehetik helyre és tanulhatják meg az áramlás –azaz flow- művészetét, de a testüket is rendesen megdolgoztathatják, így nem kizárt az egy-két nap múlva jelentkező izomláz sem, különösen, ha nem valaki nincs hozzászokva ehhez a mozgásformához.

Budapest legnépszerűbb rooftop jóga helyei az Aria Hotel tetején található High Note SkyBar és a Hotel President Intermezzo Rooftop Terrace-a, de nyaranta az ilyenkor lezárásra kerülő Szabadság-hídon is ellátogathatunk egy-egy különleges hangulatú jógaórára.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Természetes energianövelők

Természetes energianövelők

Mi a közös az étcsokoládéban, a vízben és a céklában? Az, hogy ezek mind növelik a szervezetünk energiaszintjét.
Hogyan tudjuk elfogadni testünket egy súlyvesztés után?

Hogyan tudjuk elfogadni testünket egy súlyvesztés után?

Habár előfordulhat, hogy egészségügyi okokból vagyunk kénytelenek fogyókúrába kezdeni, legtöbbünk mégis amiatt dönt a testsúlycsökkentés mellett, hogy elégedetebb legyen tükörképével és jól érezze magát a bőrében. De vajon a leadott kilókkal egyenes arányosan változik a testképünk is?
Miért nem elég csak többet mozogni ahhoz, hogy fogyni tudjunk?

Miért nem elég csak többet mozogni ahhoz, hogy fogyni tudjunk?

Gökler Kriszti fitness blogger ad választ a kérdésre

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!