Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Hogyan tisztítsuk meg a tévé képernyőjét?

2021. December 3.

Valószínűleg idén karácsonykor is sokan döntenek egy új televízió beszerzése mellett, legyen az saját magunknak szánt meglepetés vagy más részére szóló ajándék. Sokat rágódhatunk azon, hogy pontosan milyen tévét szeretnénk venni: LCD, LED, esetleg plazma, milyen felbontás, mekkora képátló, mennyire legyen okos? Azt már kevesebben tudják, hogy ezeket a készülékeket a számítógépek monitorjaihoz és a telefonok kijelzőihez hasonlóan érdemes speciális szerekkel tisztítani. A legtöbb most kapható tévé LCD vagy OLED technológiával készül. Az OLED egy szerves dióda, amely jobb kontrasztot, sötétebb fekete színt és világosabb fehér árnyalatot ad. A plazma a 2000-es években volt kedvelt, már évek óta nem kaphatók ilyenek, de még sok otthonban megtalálhatóak. A régi, hatalmas tévékészülékkel még könnyű dolgunk volt, hiszen azokat nagyjából úgy lehetett tisztítani, mint egy ablakot vagy tükröt, mivel üveg volt a képernyő. Ez a mai készülékek nagy részére nem igaz, ezért nézzük meg részletesen, hogyan érdemes megtisztítani.

Témába vág: Így tisztítsd meg a gáztűzhely rózsáit!

1.Használjunk mikroszálas törlőkendőt. Tegyük ezt a karcok elkerülése érdekében, a „lapos tévék” kifejezetten érzékenyek a nyomásra és a karcolásra. Semmi esetre se használjunk papírtörlőt, zsebkendőt és hasonlót.

2. Figyeljünk a sarkokra. Biztosan lesz ott por és szennyeződés, amit nem veszünk észre olyan egyszerűen. Ne nyomjuk viszont erősen oda a kendőt, ez károsíthatja a képernyőt.

3. A monitortisztító folyadékot a kendőre fújjuk, és ne a készülékre.

És mit kezdjünk az odaragadt szennyeződésekkel?

Ha valami nagyon nem akar lejönni, akkor a monitortisztító folyadék vagy a desztillált víz és a kímélő mosogatószer keveréke lehet a megoldás. Erős vegyszereket semmi esetre se használjunk.

Ez is érdekelhet:

Kipróbáltuk: szépen kiveszi a foltokat a perkarbonát nevű anyag

Forrás: Reader’s Digest

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Szezon indul - így tartsuk rendben a  kötött pulcsikat!

Szezon indul - így tartsuk rendben a kötött pulcsikat!

Legyen szép vagy csúnya szvetterünk, pár hasznos tipp mindig jól jön.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!