Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Ha takarítasz, az alábbi rejtett zugokra különösen figyelj oda a konyhában!

2021. April 16.

Elmosogatunk, letöröljük a pultot, időnként felmosunk – ezek a mindennapos konyhatakarítási rutin részei. Ha nagyon alaposak szeretnénk lenni, lemossuk a polcokat, kitisztítjuk a sütőt és a mikrót, de vannak helyek és tárgyak, amelyekről gyakran megfeledkezünk, pedig jóval gyakrabban kellene foglalkoznunk velük.

Kenyérpirító

Sokan csak a külsejét szokták letörölni, hogy szépen csillogjon a pulton, na de mi a helyzet a belsejével? Van olyan típus, aminek ki lehet nyitni a morzsatálcáját, de még így is megtelik idővel morzsákkal. Érdemes negyedévente alaposabban is kitakarítani egy fogkefe vagy valamilyen más kefe segítségével.

Mosogatógép

Azt hihetnénk, hogy majd jól „kitisztítja magát” használat során, de ez sajnos nem igaz. Idővel összegyűlnek benne az étel- és mosogatószer-maradékok, érdemes havonta egyszer rendesen kisikálni.

A szagelszívó rácsai

Valószínűleg ez a legzsírosabb dolog az egész konyhánkban, és nem csak csúnya, hanem a kosz hatására az elszívó hatékonysága is csökken. A legtöbb elszívó rácsait szerencsére könnyű leszerelni, és el is moshatjuk a mosogatógépben vagy kézzel.

Függőleges felületek

A konyhaszekrény függőleges falairól sokan meg szoktak feledkezni, pedig oda is lerakódik a főzéssel járó zsír.

Szőnyegek

Sokan teszik egy, a járólapra terített szőnyeggel otthonosabbá a konyhájukat, ami lakberendezési szempontból szuper ötlet, ám tisztán kell tartani. Nem elég kiporszívózni, a zsírtól csak mosással tudunk igazán hatékonyan megszabadulni.

Konyharuhák, edényfogó kesztyűk

A konyharuhákat érdemes gyakrabban mosni a fürdőszobai törölközőknél, mert megtelepedhetnek rajtuk/bennük a különböző baktériumok. És ha már úgyis kimossuk, dobjuk melléjük az edényfogó kesztyűket is.

Forrás: the kitchn

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Hogyan tedd a nagybevásárlást a szalagra, hogy ne őrülj bele az elpakolásba?

Hogyan tedd a nagybevásárlást a szalagra, hogy ne őrülj bele az elpakolásba?

Praktikus tippek, hogy szervezett legyél, elkerüld a feszült kapkodást és még a termékek se törjenek ripityára, mire hazaérsz.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!