Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Hogyan szabadulhatunk meg a kellemetlen szagoktól a konyhánkban?

2020. September 11.

Igaz, hogy vége a nyárnak, de a kellemetlen konyhai „illatok” nem csupán a nagy melegben tudnak elszaporodni. Nézzük, mi okozhatja, illetve mit tehetünk ellenük.

1.Citrom

Ha citrommal főzünk-sütünk, sose dobjuk ki a maradékot. Vágjuk gerezdekre, és töröljük át vele a szemetest. Le is fagyaszthatjuk, és bármikor előkaphatjuk, ha jót tenne a konyhánknak némi gyors tisztogatás.

2.Új szivacs

A mosogatószivacs különböző bacik és mikroorganizmusok melegágya, érdemes rendszeresen cserélni. Nem elég akkor, ha már málladozik…

3.Takarítsuk fel az apró ételmaradékokat

Az apró maradékok is jelentős szagokat képesek ereszteni magukból. Előfordulhatnak a mosogatóban vagy a mosogatógépben is, sokszor fel sem tűnnek. Ha valami ételdarab megszökik, ne hagyjuk eltűnni a konyhában, hanem dobjuk ki rögtön.

Bizonyos élelmiszerek pedig – mint a húsok és halak – idővel mindenképpen szaglani kezdenek. Ha ilyesmi kerül a szemetesbe, jobban járunk, ha rögtön ki is ürítjük a konyhai kukánkat.

4.Szódabikarbóna a hűtőben

Szinte bármilyen kellemetlen szagot legyőz a hűtőben egy kis tálka szódabikarbóna. Elég három havonta cserélni. Akkor a leghatékonyabb, ha minél nagyobb felületen levegőzik, azaz lapos edényekbe szórva fejti ki legjobban varázserejét.

5.Szellőztessünk

A szellőztetés főzés közben is fontos, nem csak utána. Ne felejtsük el kinyitni az ablakot, és ha még nem tettük, szerezzünk be egy jó erős konyhai elszívót.

6.Fedőt a lábasra és a serpenyőre

Nem minden főzés közben keletkező illat kellemes, gondoljunk csak az olajszagra. Használjuk a fedőket, sokat tudnak segíteni.

Forrás: Tips and Tricks

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!