Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Nagymamáink praktikái – takaríts úgy, mint a nagyid!

2021. február 18.

Nyugodtan hagyatkozzunk az idősebb generációk tapasztalataira, ha otthonunk tisztán tartásáról van szó, hiszen a rengeteg csodálatos eredményt ígérő tisztítószer megjelenése előtt is volt élet, sőt! Egyszerű és praktikus tippek jönnek vegyi anyagok, kemikáliák nélkül. 

 

1. Fényesítsünk ecettel

A sok speciális tisztító- és polírozószer megjelenése előtt az egyik legjobb dolog, ami könnyen rendelkezésre állt, az bizony az ecet volt. Vízzel hígítva szinte mindent fényesre és baktériummentesre varázsolhatunk a segítségével.

 

2. Félbevégott citrom a makacs szennyeződések ellen

A savas citromlé is éppen annyira hatékony, mint az ecet. Próbáljuk ki, mennyire szuper a zsír eltüntetésében! Ha pedig félbevágunk egy citromot, könnyen be tudjuk vele dörzsölni a vágódeszkákat és más sima felületeket. A citrom a különböző fafelületek elszíneződései ellen is bevethető.

 

3. Őrölt kávé a kellemetlen szagok ellen

Tegyünk egy kis tál őrölt kávét a hűtőszekrény egyik polcára, viszlát, rossz szagok! Hasonlóan hasznát vehetjük a kamrában is. 

 

4. Szódabikarbóna – szinte mindenre

Több cikket írtunk már arról, hogy gyakorlatilag mindent újjá lehet varázsolni szódabikarbóna és víz keverékével. Ha sűrű keveréket készítünk, akkor a fogkrém állagú pasztát rákenhetjük a szennyezett felületekre, a hígabb keverékekkel pedig hatékonyan letörölhetjük a piszkos tárgyakat.

 

Forrás: the kitchn

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!