Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Hogyan tedd a nagybevásárlást a szalagra, hogy ne őrülj bele az elpakolásba?

Praktikus tippek, hogy szervezett legyél, elkerüld a feszült kapkodást és még a termékek se törjenek ripityára, mire hazaérsz.
2021. April 16.

Az megvan, amikor te próbálnál ésszerűen elpakolni a kasszánál, de az eladó olyan gyorsan húzza le a termékeket, hogy a végén megadod magad a Sorsnak és csak beömleszted a cuccokat a bevásárlókosaradba? Idegesítő, mi?! 

Íme pár trükk, hogy miként spórold meg az agybajt, és közben a bevásárlásod is szervezett maradjon.

Az alapok:

Már amikor leveszed a polcról a termékeket, legyen egy rendszer a kosaradban. Gondolatban jelöld ki, hogy a kosár bal eleje a nehéz tárgyaké: tej, ásványvíz, konzervek, a jobb eleje a hűtendőké; felvágott, joghurt, sajtfélék, a bal hátulja a törékeny cuccoké (például tojás, chips) és így tovább. Nyilván ez függ az egyéni preferenciáidtól. Középre pedig menjen…

…az aduász: a fonott kosár!

Sokan úgy gondolják, hogy nyugdíj előtt ciki kosárral menni bevásárolni, holott kevés praktikusabb és sikkesebb dolgot tudsz magaddal vinni, mint egy strapabíró kosár. Rengeteg súlyt elbír, merev fala védi a belekerülőket az ütődéstől, és a kezdet sem vágja szét, mint egy szatyor. Legpraktikusabb, ha ebbe gyűjtöd a zöldség-gyümölcsöt. Így szinte biztos, hogy nem lesz az eperből smoothie mire hazaér, cserébe a kocsi csomagtartója sem változik kiskertté az útközben kipotyogó levelektől, földmaradványoktól, egyebektől. 

Fotó: 123 RF

Ha így állsz oda a pénztárhoz, már félig nyert ügyed van. Csak tartsd a felállított rendszert a kipakolásnál is – fordított sorrendben. Amit a zacskóid legaljára szánsz, értelemszerűen azokat rakd fel először a szalagra. A tejtermékekhez vihetsz külön hűtőzacskót. Ha mirelit árut is vásárolsz, azokat tedd a legaljára – ez esetben pedig a fagyasztott zacskókat tedd a többi hűtött áru elé, így automatikusan az kerül majd legalulra. 

Ha fenntartod ezt a rendszert, azonnal tudsz is pakolni, ahogy a pénztáros blokkol, és esélye sem lesz felhalmozni a termékeket a kassza mellett, ellenben te kapásból úgy tudsz visszapakolni a kosárba, hogy onnan már csak be kelljen emelni a szatyrokat a csomagtartóba. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

5 tuti tipp bevásárláshoz

5 tuti tipp bevásárláshoz

Meal planning? Gyerekjáték!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!