Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

5 szuper ötlet, amire a konyhai szivacsot felhasználhatjuk

2024. April 6.

A konyhai szivacs univerzális felhasználásáról keveset hallottunk, mert legtöbben egyszerűen mosogatáshoz használjuk. Nem is gondolnánk, mi minden másra is bevethető, hogy megkönnyítse mindennapjainkat.

Az állandóan habzó szivacs

Ha késsel bevágjuk a szivacsot az érdesebb, dörzsi alatti részénél, és belehelyezünk egy kis méretű szappant, az folyamatosan habzani fog, ha vízbe mártjuk, nem kell állandóan a mosogatószer után nyúlnunk.

Szivacsból jégakku

Az uszodai élményt mindig emeli a hűtőtáskába rejtett hideg ital, és a szendvicsek sem romlanak meg. Azonban jégakkut mi is könnyedén készíthetünk magunknak otthon. Vízzel itassunk át pár szivacsot, majd helyezzük vákuumzacskóba, és tegyük be a mélyhűtőbe néhány órára. Amint megfagyott, mehet a hűtőtáskába, ahol garantáltan hideget biztosít majd a nap nagy részére.

Rácstisztogatásra

Hűtőrács, ventilátorrács, ablakrács, grillrács, teljesen mindegy, a következő trükkel időt spórolva tisztíthatjuk meg azt. A szivacsot vágjuk be hosszában, majd fordítsuk el, és ismét szeljünk bele egy csíkot, mintha felkockáznánk. Azonban ügyeljünk arra, hogy az alsó dörzsis részét ne sértsük meg. Amint megvagyunk vele, máris munkához láthatunk.

Körömlakklemosó szivacsból

Egy kis üvegbe hengereljük bele a szivacsot, itassuk át körömlakklemosóval, majd egyszerű fel és le, valamint oldalirányú forgó mozgással tisztítsuk meg egyszerűen körmünket a kopott vagy nem kívánt lakktól.

Védjük a padlót szivaccsal

Ami sokkal inkább értendő úgy, hogy padlónkat nem szivaccsal fényesítjük ki, hanem a székek, illetve asztalok lábára pontosan akkora vékony szivacsdarabot vágunk, amekkora az adott láb szélessége. Így amikor kihúzzuk vagy elmozdítjuk őket, nem hagynak semmilyen karcot sem maguk után a padlón.

Így tisztíthatjuk meg a dörzsivel ellátott szivacsunkat

 

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!