Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Hogyan melegítsük meg a hasábkrumplit?

2021. July 30.

A krumplirajongók tudják, hogy kedvenc ételük csak frissen finom igazán. A kihűlt vagy másnapra maradt krumpli megmelegítése nehéz feladat, ha ehető végeredményt szeretnénk, márpedig gyakran marad belőle, hiszen a macerás-olajos művelet miatt inkább készítünk egyszerre nagyobb adagot.  

 

Hogyan melegíthetjük meg a hasábkrumplit?

Mutatunk pár alternatívát! Az összes módszer esetén szobahőmérsékletű krumplit melegítünk meg, így ha előzőleg hűtőbe tettük a maradékot, akkor legyen minden esetben egy 0. lépés: elővesszük a krumplit, és hagyjuk kicsit melegedni.

 

Forró levegős fritőzzel vagy forró levegő keringetéssel

Az olajban sütés után ezzel a módszerrel lesz a legropogósabb a sült krumpli. Ehhez egy jobb sütő forró levegő keringető funkciójára vagy egy forró levegős fritőzre lesz szükségünk. Mindkettő működése azonos: egy erős ventilátor forró levegőt keringet a sütőtérben. Ettől nemcsak gyorsabban elkészülnek az ételek, hanem ropogósabbak is lesznek.

A krumplinál gyakorlatilag csak a külsejét szeretnénk megmelegíteni, amire ez a módszer tökéletes. Mellesleg ezért a lehető legrosszabb megoldás a mikró, ami belülről melegíti fel az ételt.

A sütőnket állítsuk forró levegő keringetésre és legalább 200 fokra, a krumplit terítsük ki egy rétegben egy sütőlemezre, majd süssük 5-10 percen át.

 

Sütőben

Forró levegő keringetés nélkül is működhet, ehhez állítsuk 230 fokra, spricceljük be olajjal a krumplit, és melegítsük 5-10 percen át úgy, hogy közben egyszer megforgatjuk.

 

Serpenyőben

Kisebb mennyiség esetén jó módszer. Egy serpenyőben, közepes lángon melegítsünk 2 evőkanálnyi olajat. Ha az olaj felforrósodott, tegyük bele a krumplit, de egyszerre csak keveset, ne legyen tele a serpenyőnk. Melegítsük így a krumplit 3-5 percen át, időnként forgatva, közben sózzuk is meg.

 

Süssük ki újra

Ennek akkor van értelme, ha nagyobb mennyiséget szeretnénk felmelegíteni, és nem öntöttük ki az olajat, amiben eredetileg sütöttük. 160 fokosra kell melegítenünk az olajat, majd abban 1-2 percet sütni a krumplit. Végeredményben így lesz a leginkább olyan a melegített krumpli, mint a friss, de egyben ez a legmacerásabb módszer is.

 

Forrás: the spruce Eats

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!