Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Ez az extrán habos tojásrántotta titka

2021. április 19.

Kedvenc reggelink amilyen egyszerűen elkészíthető, olyan könnyen el is rontható. Elég egy kicsit magasabb hőfok vagy egy perc elmélázás, hogy kiszáradjon, morzsalékossá váljon. Persze senkinek sem szeretnénk kedvét szegni, hiszen ez az étel, ami kis odafigyeléssel szinte elronthatatlan. 

 

Rántotta – plusz hozzávalóval vagy anélkül?

Plusz hozzávaló nélkül is lehet jó rántottát készíteni, sőt ez az alapverzió. Hevítsünk fel egy serpenyőt közepes lángon, verjük fel a tojásokat, majd ha a serpenyőbe kerültek, falapáttal forgassuk, aprítsuk. Eggyel trükkösebb módszer, ha tejet adunk a tojásokhoz, és így verjük fel azokat. A tej kellemesen krémes állagot és szép színt ad a rántottának, ám létezik egy másik hozzávaló, amivel még jobb hatást érhetünk el.

Nem is kell nagyon eltávolodnunk a tejtől, a megfejtés a tejföl. 2 tojásonként számoljunk egy bő evőkanálnyi mennyiséggel, és válasszuk a 20%-os fajtát. A tejhez képest sűrűbb és még krémesebb lesz a rántottánk állaga, persze csak zsíros tejföllel, a sovány verziók inkább vizesebb hatást eredményeznek. 

 

Forrás: Reader’s Digest

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Forraljuk a rántottát???

Forraljuk a rántottát???

Egy Michelin-csillagos séf szerint...
Így készül az Anthony Bourdain féle tökéletes tojásrántotta

Így készül az Anthony Bourdain féle tökéletes tojásrántotta

Emlékezzünk rá, hogy ez reggeli, nem agyműtét! :)
Egész tojás vagy csak tojásfehérje? Számít, hogy melyiket fogyasztjuk?

Egész tojás vagy csak tojásfehérje? Számít, hogy melyiket fogyasztjuk?

A húsvéti tojásdömping után érdemes körbejárni a kérdést.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.