Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Így készül az Anthony Bourdain féle tökéletes tojásrántotta

Emlékezzünk rá, hogy ez reggeli, nem agyműtét! :)
2017. április 5.

A tojásrántotta egy nagyon egyszerű reggeli, mégsem készítjük egyformán.  Anthony Bourdain  séf megosztja velünk titkos tippjeit a tökéletes verzió elkészítéséhez.

Négy egyszerű hozzávalóra lesz szükség: tojásra, vajra, sóra és borsra. Bourdain kiemeli, hogy a tojásoknak frisseknek kell lenniük, végül is ők az étel sztárjai.

Melegítsünk fel egy serpenyőt, de ne legyen túlságosan forró, majd törjük bele a tojásokat egy tálba. Ezután verjük fel azokat egy villa segítségével – legyünk óvatosak, ne törjük össze teljesen. Sózzuk, borsozzuk, de semmi mást! Mellőzzük a vizet, tejet, tejszínt, itt csak a tojáson van a hangsúly.

A serpenyőben éppen olvadó vajhoz adjuk hozzá a tojásokat. Hagyjuk, hogy kicsit formálódjanak, mielőtt elkezdjük őket keverni 8-as alakban. Ez a technika puha tojásokat, ízes textúrát eredményez.

„Mint minden egyszerű dolog esetén, az emberek képesek túlkomplikálni azt, ezzel elrontanak mindent.” – mondja a séf, majd folytatja: „Emlékezzünk rá, hogy ez reggeli, nem agyműtét.”

forrás: delish.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

5 ráérős tojásos reggeli hétvégére

5 ráérős tojásos reggeli hétvégére

Ki mondta, hogy húsvétkor (előtt, után) csak főtt tojást lehet reggelizni? Aki valami újdonságra vágyik, és szeretné ha a nyuszi idén nem csak főtt tojással állítana be, annak összegyűjtöttünk öt tavaszi tojásos reggelivariációt.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?