Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Így készül az Anthony Bourdain féle tökéletes tojásrántotta

Emlékezzünk rá, hogy ez reggeli, nem agyműtét! :)
2017. április 5.

A tojásrántotta egy nagyon egyszerű reggeli, mégsem készítjük egyformán.  Anthony Bourdain  séf megosztja velünk titkos tippjeit a tökéletes verzió elkészítéséhez.

Négy egyszerű hozzávalóra lesz szükség: tojásra, vajra, sóra és borsra. Bourdain kiemeli, hogy a tojásoknak frisseknek kell lenniük, végül is ők az étel sztárjai.

Melegítsünk fel egy serpenyőt, de ne legyen túlságosan forró, majd törjük bele a tojásokat egy tálba. Ezután verjük fel azokat egy villa segítségével – legyünk óvatosak, ne törjük össze teljesen. Sózzuk, borsozzuk, de semmi mást! Mellőzzük a vizet, tejet, tejszínt, itt csak a tojáson van a hangsúly.

A serpenyőben éppen olvadó vajhoz adjuk hozzá a tojásokat. Hagyjuk, hogy kicsit formálódjanak, mielőtt elkezdjük őket keverni 8-as alakban. Ez a technika puha tojásokat, ízes textúrát eredményez.

„Mint minden egyszerű dolog esetén, az emberek képesek túlkomplikálni azt, ezzel elrontanak mindent.” – mondja a séf, majd folytatja: „Emlékezzünk rá, hogy ez reggeli, nem agyműtét.”

forrás: delish.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

5 ráérős tojásos reggeli hétvégére

5 ráérős tojásos reggeli hétvégére

Ki mondta, hogy húsvétkor (előtt, után) csak főtt tojást lehet reggelizni? Aki valami újdonságra vágyik, és szeretné ha a nyuszi idén nem csak főtt tojással állítana be, annak összegyűjtöttünk öt tavaszi tojásos reggelivariációt.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.