Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A fotó illusztráció

Egy trükk a jobb hamburgerhez

2017. June 18.

A remek sajtburger bucija roppanós, de nem száraz, a benne levő sajt olvadt, a hús megfelelően átsült, nem szenes, a zöldségek frissek és ízesek, a mártások pedig harmonizálnak mindezzel. Alapszabály, hogy ne nyomkodjuk laposra a húspogácsát sütés közben, mert abban az esetben az összes nedvesség kisül belőle és száraz lesz a végeredmény.

Ahogy J. Kenji López-Alt a The Food Lab című könyvében rámutat, ez az aranyszabály megdönthető: ha egyszer határozottan rácsapjuk a húspogácsát a forró sütőlapra, serpenyőre (amíg még hideg a fasírt), egy kevés szaft sem vész kárba. A forró felület karamellizálja a hús külsejét, így egy kellemes, sós réteget kapunk.

Kenji Ultra-Smashed burgernek hívja saját a maga által kifejlesztett technikát: egy 115 grammos fasírtot, 2 egyenlő pogácsára osztunk, így csapjuk a forró felületre és sütjük ki. Amint az alja megpirul, megfordítjuk, rárakjuk a sajtot, tovább pirítjuk, és kész is. Mivel ezeket a húspogácsákat közepes lángon kell kisütni, a szaft nem vész kárba, és a sajt megfelelően olvad meg.

forrás: food52.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kézműves hamburgerhez kézműves hamburgerzsemle dukál

Kézműves hamburgerhez kézműves hamburgerzsemle dukál

A saját formázású és ízesítésű húspogácsa sikere ugyanis arra csábítja a magamfajta mániásokat, hogy a hamburgerzsemle (-buci, stb.) készítésébe is belevágjanak.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!