Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Próbáltál már majonézt tenni a rántottádba?

2021. augusztus 14.

Az internet népe, azon belül is a reddit éppen egy 1972-es majonézhirdetést fedezett fel magának, amelyben arra hívják fel a figyelmet, hogy mennyivel finomabb lesz a rántotta, ha kerül bele majonéz is.

 

Fotó: thekitchn.com

 

Hogyan készíthetjük el mi is?

Verjünk fel 2 tojást 1 evőkanál majonézzel, sóval és borssal. Olvasszunk fel 2 teáskanálnyi vajat egy serpenyőben, közepes láng felett. Öntsük rá a felvert tojásos keveréket, és süssük addig, amíg puha és habos lesz. Tálaljuk toast szeleten, friss zöldfűszerekkel megszórva. 

 

És milyen valójában?

A klasszikus módszer szerint a rántottát minél alacsonyabb lángon, minél lassabban érdemes sütni, így lesz tökéletes az állaga. De ad-e ehhez valami pluszt a majonéz?

Igen! Egyszerűbbé teszi a rántotta elkészítését azzal, hogy nem kell annyira lassan és óvatosan készíteni, mégis ugyanolyan csodás lesz az állaga. A majonéz íze gyakorlatilag nem érezhető ki a a kész rántottából, ez persze nem olyan meglepő, hiszen a valódi majonéz két fő összetevője a tojás és az olaj.

 

Forrás: the kitchn

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!