Próbáltál már majonézt tenni a rántottádba?
2021. August 14.Az internet népe, azon belül is a reddit éppen egy 1972-es majonézhirdetést fedezett fel magának, amelyben arra hívják fel a figyelmet, hogy mennyivel finomabb lesz a rántotta, ha kerül bele majonéz is.
Hogyan készíthetjük el mi is?
Verjünk fel 2 tojást 1 evőkanál majonézzel, sóval és borssal. Olvasszunk fel 2 teáskanálnyi vajat egy serpenyőben, közepes láng felett. Öntsük rá a felvert tojásos keveréket, és süssük addig, amíg puha és habos lesz. Tálaljuk toast szeleten, friss zöldfűszerekkel megszórva.
És milyen valójában?
A klasszikus módszer szerint a rántottát minél alacsonyabb lángon, minél lassabban érdemes sütni, így lesz tökéletes az állaga. De ad-e ehhez valami pluszt a majonéz?
Igen! Egyszerűbbé teszi a rántotta elkészítését azzal, hogy nem kell annyira lassan és óvatosan készíteni, mégis ugyanolyan csodás lesz az állaga. A majonéz íze gyakorlatilag nem érezhető ki a a kész rántottából, ez persze nem olyan meglepő, hiszen a valódi majonéz két fő összetevője a tojás és az olaj.
Forrás: the kitchn