Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Lehet, hogy egész életünkben rosszul szedtük ki a tojásokat a tojástartóból?

2021. szeptember 23.

Talán bele sem gondolunk, mégis tény, hogy valamennyiünknek van a műveletre egy rendszere, a sorrend pedig nem mindenkinél ugyanaz. Van, aki balról kezdi, van, aki jobbról, és van, aki középről. Nem világmegváltó kérdés, de amikor Brian Faughnan feltette a Twitteren, maga sem gondolta, hogy egy 400 hozzászólásos vitát indít el vele. És azt sem gondolta, mennyi megoldás születhet erre az egyszerű problémára.

Egy YouTube csatorna tudományos alapon közelítette meg a kérdést. A videó angol nyelvű, de jól megmutatják a szerintük helyes megoldásokat.

 

Matematikai modelljük szerint a sarkoktól érdemes a tartó közepe felé haladni, így nem lesz féloldalas a tojástartó súlyeloszlása. A második javaslatuk egy egyszerű balról jobbra rendszer, az utolsó pedig egy különösen komplikáltnak tűnő cikkcakkos, ami szintén a tojástartó súlypontját kívánja megőrizni.

Azt pedig, hogy miért érdemes egyensúlyban tartani a félig üres tojástartót, csak az fogja megérteni, aki főzéskor próbált már egyszerre nagyon sok mindent átszállítani a kamrából a konyhába, és közben azért imádkozott, hogy a torony tetejéről a tojástartó le ne billenjen.

 

Forrás: Reader’s Digest

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.