Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Miért ne tegyük a csokit a hűtőszekrénybe?

2021. szeptember 16.

Mai modern világunkban igazán el vagyunk kényeztetve. Elég akár csak heti egyszer bevásárolni, és még a romlandó ételek is frissek és fogyaszthatóak maradnak a hűtőnkben. Vannak viszont kivételek, ilyen többek közt a csoki

A csokoládé eleve érzékeny a melegre, napsütés és némi meleg levegő hatására elveszíti a formáját, maszatolódik, olvad. Ám ha azt gondolnánk, hogy mindezt elkerülendő majd a hűtő lesz a megoldás, nagyot tévedünk. 

A hideg környezetben ugyanis a csokoládé ízének intenzitása csökken, így kizárólag akkor érdemes hűtőbe tennünk, ha közel 30 °C-os vagy annál melegebb helyen tudnánk tárolni. (Ami azért csak a legnagyobb nyári hőségben, légkondi nélkül szokott otthonainkban előfordulni.) Fontos az is, hogy a tárolás során a csokit ne érje se napfény, se pedig pára. A pára miatt érdemes –  ha már mindenképpen hűtőbe kell tennünk – egy légmentesen zárható dobozba helyeznünk a csokinkat. A légmentesség még azért is szerencsés, mert a csokoládéban található kakaóvaj nagyon jól magába képes szívni a hűtőben lévő többi étel ízét és illatát. 

 

Forrás: mashed

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.