Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

Legidegesítőbb kérések az étteremben

Egy pincér mesél arról, őt milyen furcsa kérésekkel találták meg
2018. április 13.

„Kérnék egy cobb salátát, de jégsaláta nélkül.”

Úgy módosítani egy ételt, hogy az utána már teljesen eltér az eredetitől nem oké. Persze elkészítik így is, de kisebb adag lesz és kevésbé laktató.

„Tudom, hogy hamarosan zártok, de van időnk megvacsorázni?”

Természetesen senkit sem dobnak ki az étteremből, de ne húzzuk sokáig a vacsorát záróra után.

„Jóban vagyok a tulajdonossal”

Ezzel rengetegen bepróbálkoznak, viszont nem jár érte ingyen kaja, vagy azonnali szabad asztal. Ha a tulaj barátai valóban jönnek, arról a tulaj is tud, és üdvözli is őket személyesen.

„Kérhetném a wagyu tacot a titkos menüről?”

Ez egy városi legenda (mely a Starbucksból terjedhetett el), de nincs minden étteremnek titkos menüje. Ez csak kínos helyzetbe hozza a vendéget a partnerei előtt, ha beég a felvágósságával.

„A gyermekem csak x féle ételt eszik meg. Meg tudná kérni a szakácsokat, hogy üssenek össze neki valami olyat, amit elfogyaszt?”

Ilyen esetben vagy válasszunk a gyerek menüből, vagy ne hozzuk el olyan étterembe a kicsit, ahol nem tudna mit választani, vagy egye meg a szülő a gyerek számára nem tetsző alapanyagokat (senki sem hal bele egy kis extra brokkoliba).

„Véletlenül leejtettem a burgerem felét a földre, mikor ketté próbáltam vágni…”

Mikor gyermekként leejtettük a fagyinkat a földre, lehet, hogy kaptunk egy újat. És a hamburgerrel felnőttként is valószínűleg így lesz, de ez egy cseppet idegesítő.

„Miért kell várnunk? Az a terem tele van üres asztalokkal.”

Teljesen jogos a kérdés, de rengeteg válasz van rá. Lehet, hogy egy nemsokára kezdődő partyra van lefoglalva az a külön terem, vagy épp kevés pincér van bent, akik nem tudnának megfelelően kiszolgálni több asztalt.

forrás: Pure Wow

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

1 dolog, melyet sose tegyünk az étteremben

1 dolog, melyet sose tegyünk az étteremben

Bobby Flay, a Food Network egyik séfjének tanácsa
5 jel, amiből kiderül, igazi olasz étteremben vagyunk-e

5 jel, amiből kiderül, igazi olasz étteremben vagyunk-e

Biztosan állíthatjuk, hogy nincs olyan település Magyarországon, ahol ne lenne legalább egy pizzéria vagy olasz étterem. Na, de hogyan lehetünk biztosak abban, hogy amit elénk raknak, az legalább nyomokban tényleg emlékeztet itáliai elődjére?

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.