Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

A fogkefének a háztartásban is hasznát veheted

2020. November 10.

Általában szivacsokkal, rongyokkal, porszívóval takarítunk, de miért ne vethetnénk be a fogkefét is? Az egyik leghatékonyabb takarítóeszköz, mutatjuk is, hogy mi mindent varázsolhatunk tisztává a segítségével. 

 

Gáztűzhely

A zsír gyorsan megül a gáztűzhely égőin, rácsain, és a bonyolult formák miatt nem mindig egyszerű hozzáférni a szennyeződésekhez. Nyomjunk egy kis mosogatószert a fogkefére, tisztítsuk meg először a nehezen elérhető helyeket, majd körkörös mozdulatokkal a tűzhely teljes felszínét is.

 

Csaptelepek

A penész és baktériumok gyorsan elkezdenek tenyészni a csaptelepek nehezen elérhető fal felőli oldalán. Ezek tökéletesen eltüntethetők szappan-víz keverékkel, no meg egy fogkefével. 

 

Zsírkrétanyomok a falon

Ha a gyerekek ismét a nappali falán élték ki művészi hajlamaikat, jól jöhet a fogkefe-fogkrém duó az alkotások eltávolításához. 

 

Különböző rácsok a hajszárítón, a szellőzőn vagy az autónk utasterében

Ezeken a rácsokon minden esetben levegő áramlik át, és azzal együtt por is, amely aztán szépen tanyát ver a rácsos felületeken. Egy fogkefével jól hozzá tudunk férni az apró résekben megbújó szennyeződésekhez is. 

 

Billentyűzet

A számítógépek billentyűzete általában minimum poros, de sokszor morzsák, ételmaradékok gyűjtőhelye is lehet. Fordítsuk az oldalára, és óvatosan keféljük ki a billentyűk közeit.

 

Kenyérpirító

Hiába van az alján nyitható morzsatálca, a kenyérpirító idővel tele lesz morzsával és odaégett kenyérmaradékokkal. Húzzuk ki a konnektorból, és szappanos vizes fogkefével súroljuk ki a belsejét. Csak akkor dugjuk vissza, amikor már biztosan kiszáradt.

 

Gofri- és melegszendvicssütő

Egy tiszta, puha fogkefe ideális eszköz az odaégett vaj, sajt és egyéb ételmaradékok letisztítására a gofri- és melegszendvicssütőről.

 

Zöldségek 

Szintén puha fogkefével könnyen és alaposan megtisztíthatjuk főzés előtt például a gombát és más érzékeny zöldségféléket.

 

Forrás: Reader’s Digest

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!