Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mini Oktoberfest költözik a Gellértbe

Sramli zene, bajor perec és német főzetek várnak.
2020. October 8.

A sörimádók őszi kánaánja megnyitja kapuit, és literes korsókba csapolt főzetekkel, sramlival, faházakról lógó girlandokkal, illetve bajor perecekkel várja az Oktoberfest hangulatára szomjazókat. Az Oktober Biergarten október 811. között eleveníti meg a német sörforgatagot a Gellért Söröző & Brasserie teraszán.

Bár a malátarajongóknak idén könnyes szemmel kellett búcsút venniük az Oktoberfest bajor hangulatától, a Serfőző csapata négy nap erejéig a Gellért-hegy lábához költözteti a lágerkedvelők világtalálkozóját. Október második hetére a legnépszerűbb német főzetek és szaftos bajor sörkorcsolyák sorakoznak fel a Danubius Hotel Gellértben. Az Erdinger házában három különlegességgel is készülnek, köztük kifejezetten a sörünnepre főzött Erdinger Oktoberfesttel, mely kevésbé kesernyés aromakomló felhasználásnak és hagyományosan hosszantartó erjesztési eljárásnak köszönhetően nyújt könnyed élvezetet az Oktober Biergarten vendégeinek.

A bajor különlegességek mellett a Német sörök háza a legnépszerűbb pilseni típusú főzeteket veri csapra, így Bitburger, Wernesgrüner, Radeberger, Köszritzer vagy Dab főzetek közül már egészen biztos újratölthetik korsóikat a látogatók.

Természetesen a végtelen literes korsók tartalmas sörkorcsolya után kiáltanak, melyre a Gellért Söröző & Brasserie csapata szolgál válaszul. Többek között bajor pereccel, fűszeres grillkolbásszal és konfitált csülökkel idézik meg a müncheni sörédenkertet. Ráadásul miután az egyszeri sörkedvelő erőt merített a bajor főzetekből és a combos lakomából, sörösrekesz-tartó és egylitereskorsó-tartó versenyen mérettetheti meg magát a Gellért Hotel teraszán.

A szervezők az elmúlt hónapok veszélyhelyzetét figyelemmel kísérték, így az egészségügyi előírásokat szem előtt tartva és betartatva várják a látogatókat egymástól legalább másfél méterre elhelyezett sörpadokkal és a kiállítóknál biztosított folyamatos kézfertőtlenítési lehetőséggel.

Figyeljünk egymásra, és találkozzunk az Oktober Biergarten-en október 8. és 11. között a Danubius Hotel Gellértben!

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!