Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Disznóvágás bemutatók és óriási kolbászvásár neves fellépőkkel fűszerezve

Idén október 13-15 között kerül megrendezésre a budapesti Kolbászfesztivál a Magyar Vasúttörténeti Parkban.
2017. October 11.

A Disznótoros Kolbászfesztivál szervezői azt ígérik, elhozzák a vidéket Budapestre, egy hétvégére. 3 napon át tart majd az óriási kolbászvásár, ahol 250 féle kolbászt hoznak ország minden pontjáról érkező termelők. Ezen kívül kürtőskalács, házi sajtok, méz, lekvár, fűszerek és sok más háztáji termék lesz megvásárolható a fesztiválon.  Sőt a Vasúttörténeti Park és a Víztorony Park összevont területein pálinkafőzdék, sörfőzdék és borászatok kínálják majd kiváló minőségű italaikat.

A Disznótoros Kolbászfesztiválon kiemelt szempont a kolbász minősége. Sült kolbászt és mindenféle disznótoros ételt (melyek átár 600Ft/10 dkg árban maximalizálják) , frissen készítenek a helyszínen a Horvátháza vendéglői. Újdonság a „Disznótoros sültkolbász menü” 1.700Ft-ért: nagy sültkolbász, mustárral, kenyérrel és kovászos uborkával.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nem maradhat el a hagyományőrző disznóvágás és disznó feldolgozás bemutatók sem. A kivéreztetett disznókat egyenként 4 órás bemutatók során dolgozzák fel a mészárosok, bemutatva minden műveletet a kolbászkészítéstől a zsír kisütésig. Természetesen az igazi Csabai Kolbászt is meg lehet majd kóstolni a Csabai Tájházban, illetve meg lehet vásárolni a számos Békés megyei kolbászkészítő füstöltkolbászait és disznótoros termékeit is.

A rendezvényen rengeteg gyerek és felnőtt programmal várják a látogatókat. Többek között állatsimogatók, meseszínház, manóvilág kiállítás, népi játszótér, népi mesterségek kézműves foglalkoztatói, régi mezőgazdasági termelőeszköz interaktív kiállítása, terepasztal és vasútmodell kiállítás várja a gyerekeket. Emellett 50 zenei program, folkról zenei előadások, néptáncbemutatók szórakoztatják az érdeklődőket.

IMG_0422

Fesztiválbuszok ingyen szállítják a a látogatókat a fesztivál teljes nyitvatartási ideje alatt a Vasútt. Park és a Nyugati-Pu. között. Naponta az első ezer látogató ingyenes gyümölcsbor kóstolót kap ajándékba, a vásárolni szándékozók minden termékből díjmentesen kóstolhatnak.Sőt,minden látogató megkóstolhat egy új gasztronómiai csemegét az Orient csarnokban. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!