Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Jön a VI. PirosLábos fesztivál

Nyitott porták Szigetmonostoron: 2019. október 5. szombat 10.00-22.00
2019. September 20.

A PirosLábos fesztivál immár hatodik éve az, aminek a szervezők megálmodták. Egy családias rendezvény, ahol a vendég egy napra Szigetmonostor lakóinak, művészeinek, éttermeinek a vendége lehet.

Szigetmonostor macskaköves Fő utcája ad otthont a rendezvénynek, ahol elfeledett recepteket keltenek életre, porták ősrégi kapuit tárják szélesre, hogy bemehessen rajta a vendég, illetve átélhesse, milyen is lehetett régen, illetve milyen most az illatos, fűszeres falusi élet. 

A fesztivál jeligéje idén a harmónia/harmonika, a cél most is a stílusos vidéki élet, a családias hangulat, a nyitott porták, a hagyományok kortárs formáinak keresése lesz.

 

A programokról:

 • 10 órától 10 óráig várják az érdeklődőket a kézműves vásárra, ahol egyedi portékákra lelhetnek a vásárlók. 
 • A vendéglátók bővített étel- és italválasztékkal várják a vendégeket.
 • A nyitott porták is szaporodnak. Egyre több udvar nyílik meg, különleges koncertekkel, előadásokkal. A nagyszínpadon, a plébánia udvarában az Etnofil és a Csángálló zenekarok lépnek fel, de ellátogat a fesztiválra a Miqueu Montanaro, Móser Ádám és Kertész Endre, a Kamondy-trió, a jubiláló Kőbéka együttes, Zazie, és természetesen a Szigeti Veszedelem. Felcsendül Pulcinella éneke, és a baptista rezesbanda hangja. 
 • Az udvarokban hangszersimogató, családi és gyermekműsorok, lovasfarm, irodalmi beszélgetések, különleges vendégek várják a betérőket. 
 • Képzőművészeti kiállítás nyílik, melyet a környéken élő, erre az alkalomra felkért alkotók munkáiból állít össze Várbíró Kinga, „A mi harmóniánk” címmel. 
 • Az egész napos feltöltődés után a 4lövet és a Sobriboogie zenekarokkal lazíthatunk.

 

Jó tudni:

 • A fesztiválra való belépés ingyenes, regisztráció nem szükséges.
 • Szigetmonostor egy bájos falu Budapesttől 25 km-re, a Szentendrei-szigeten. GPS koordinátákkal leírható, műholdképen fellelhető, de kézzelfoghatóan csakis a Dunát komppal átlépve, ide betoppanva válik személyessé és nagyon is szerethetővé a látogató számára.
 • A rendezvény megközelíthető Szentendre és Dunakeszi felől autós komppal, Szentendre belvárosából gyalog, komppal és elektromos busszal, valamint a Tahi hídon keresztül közúton. 
 • A parkoláshoz kérjük, vegyék igénybe a kijelölt parkolókat.
 • A fesztivál a Facebookon is megtalálható. 

 

Fotók: Kovács Attila  

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!