Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Kóstolj bele a Balaton-felvidékbe!

2020. augusztus 8.

Jóféle borokért és sajtokért nem kell külföldre utaznunk, csodás ízek várnak ránk a Balaton legszebb vidékein. Videóinkban borokat és sajtokat kóstoltunk – egy falat Balaton, egy falat nyár. És tart még a nyár, jöhetnek az újabb úti célok! 

„A dörgicsei olaszrizling mindig tüzesebb, mint a Balaton-felvidék többi rizlingje” – nem tegnapi kijelentés, az biztos, hiszen egyenesen Márai Sándortól származik. Aki kóstolt már dörgicsei olaszrizlinget, az valószínűleg egyetért az állítással, aki pedig nem, annak pont kapóra jöhet a nyár utolsó hónapja, hogy meglátogassa a Pántlika Pincészetet. Videónkban a kulisszák mögé is belestünk. 

Ha még nem elég a borokból – és miért is lenne –, akkor térjünk be a Skrabski Pincébe. „Minden borban ott van a csoda, a titka pedig az őszinteség” – vallják a pincészetben.

 

Nincs is jobb, mint egy mennyei sajttál egy palack minőségi bor mellé. Maradtunk a Balaton-felvidéken, és Vászoly felé vettük az irányt. A Vászolyi Sajtmanufaktúrában a tulajdonos, Reményik Kálmán mesélt karrierváltásról és a sajtkészítés rejtelmeiről. „Azt akarom, hogy a vevő többel menjen haza, mint egy darab sajttal” – ez a manufaktúra ars poeticája. 

 

Forrás: nuus.hu

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Európa legjobb csokifagyiját a Balatonnál kóstolhatjuk meg

Európa legjobb csokifagyiját a Balatonnál kóstolhatjuk meg

Egy gyenesdiási cukrász lett a második a fagylalt világkupa európai döntőjében

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?