Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Szedjünk magunknak levendulát és fogyasszunk különleges borokat

Gasztro programok a magyar tenger mellett
2017. June 16.

Akár már most hétvégén (június 17-18.) érdemes leutazni a Balatonhoz – ha idén még nem tettük volna meg – hiszen vár minket a Piac Placc Tihanyban. A Trattoria Toscana, Budapest első és egyetlen autentikus toszkán étterme ezen a hétvégén a Placc Bisztró Tihanyban olasz finomságokkal várja vendégeit ebédre. A helyi friss finomságok mellett autentikus toszkán ételeket is rendelhetünk, emellett nemzetközi napi menüt is kínálnak – igazi olaszos temperamentummal.

Három hétvégén keresztül várja a levendularajongókat a Szent Balázs-hegyi Levendulás, egy kőhajításra a tótól. Telepakolhatjuk a kosarunkat levendulával, gyönyörködhetünk a kilátásban, és megkóstolhatjuk a frissítően izgalmas levendulás fröccsöt, amit a szomszédos Gergely borházzal közösen kevernek majd nekünk! A szedd magad 7végék: Június 16-18. 9.00 – 19.00, Június 23-25. 9.00 – 19.00, Június 30-Július 1-2. 9.00 – 19.01. Az árak pedig nagyon kedvezőek: 18cm papírzacskó megtöltve: 1000 Ft, kiskosár megtöltve: 3000 Ft, egész bokor: 5000 Ft

Laszip Tamás, informatikus, a telek tulajdonosa, mérnöki pontossággal tervezte meg a terület kihasználását. A végeredmény egy elképesztően dús levendula ültetvény lett, melynek nagysága és szépsége még Tamást is őszintén meglepte. Első évben még saját maga gyürkőzött neki a szüretnek, de be kellett látnia, hogy ez egyrészt több emberes feladat, másrészt, sokkal jobban örülne neki, ha minél többen örülhetnének vele, és arathatnák le a kezdeményezés sikerét.

levendulas_psd_cover_JAV_2017_06.09

Bor+ zene sosem rossz párosítás. Papa Áron Bazalt nevű borát a Pláne Badacsonyban kóstolhatjuk meg június 30-án, miközben maga a termelő szolgáltatja a zenét. Áron Angliában nőtt fel, Dániában dj-zett húsz évig és még Indiában is főzött. De most itt van és itt is marad.

Rögtön másnap már 100% Balatont kortyolgathatunk a Homola Borteraszon, Paloznakon, miközben a Soul Cure (Dj Gandharva & Von Yodi) csapata bűvöli a bakeliteket, sőt az ételeket a Sáfránkert, a borokat pedig a Homolai Pincészet szolgáltatja. Újdonság a 100% Balaton magnum palackos kiadása, ami mellé 100% Balaton napszemüveg jár. Használd az Instagramon a #100balaton taget és nyerj Jazzpiknik belépőt vagy magnum palackokat.A belépés most is ingyenes!

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ezt készítsd a nyáresti teraszos borozásokhoz!

Ezt készítsd a nyáresti teraszos borozásokhoz!

Finom, puha tészta, a töltelék variálható: Grúz sajtos lepény
14 egyszerű trükk, amit minden borimádónak ismernie kell

14 egyszerű trükk, amit minden borimádónak ismernie kell

Nyitás, hidegen tartás, tárolás, vásárlás – mindenre van hack!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!