Európa legjobb csokifagyiját a Balatonnál kóstolhatjuk meg
Egy gyenesdiási cukrász lett a második a fagylalt világkupa európai döntőjében
2017. July 26.
Második helyezést ért el a Gelato World Tour fagylalt világverseny európai döntőjében Somogyi Renáta különlegessége –írja a hvg.hu. A gyenesdiási Bringatanya il mio cioccolato (az én csokoládém) nevű fagylaltja így az egyik európai résztvevője lehet a szeptemberi világdöntőnek. Annak a nyertese pedig egy éven át a világ legjobb fagylaltja címet viselheti majd.
Somogyi Renáta receptje szerint a fagylalt alapja Sao Toméból származó kakaóból készült 70,5%-os étcsokoládé, ehhez maracuját adtak, a tetejére pedig karamellizált ostyalap és kakaóbabtöret került.
A bolognai versenyt egy holland cukrász nyerte mézes-joghurtos málnafagyijával.
Gratulálunk!
Megosztom barátaimmal