Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Forrásvízzel hűsítik magukat a bécsiek

Az osztrák főváros ivóvizének minősége legendás
2017. június 27.

Bár a hétvégén volt az osztrák ivóvíz napja, a bécsiek vízfogyasztása a városban tomboló hőhullám miatt már napokkal ezelőtt túllépte a 2015-ös rekordot, a napi 500.000 m³-t. A főváros ivóvizének minősége legendás, ugyanis valódi alpesi forrásvíz folyik a csapból. „Nincs még egy olyan milliós város, mint Bécs, ahol a legjobb minőségű víz egyenesen a hegyekből érkezne. Az ivókutak pedig bárhol, bármikor és ingyenesen biztosítják minden járókelőnek a hozzáférést a tiszta ivóvízhez.“ – mondta el Ulli Sima környezetvédelemért felelős városi tanácsnok.

Hogy a bécsiek még sokáig élvezhessék a kiváló minőségű csapvizet, a város évi 50 millió eurót költ a vízvezeték hálózat karbantartására, és további mintegy 15 millió eurót a forrásvidékek védelmére. A városban található állandó ivókutak mellett kánikulában az Trink Wasser! („Igyál vizet!“) program keretében mobil kutakat is felállítanak.

A már messziről is jól látható, három méter magas fémoszlopokat a város legforgalmasabb pontjain álló vízcsapokhoz csatlakoztatják. A mobilkutakat először a 2008-as Labdarúgó Világbajnokság nézőterén vetették be, ám a vb után hamar elterjedtek a városban is. Idén nyáron már összesen 900 ivókút várja a szomjas járókelőket – a hozzá legközelebb eső vízvételi lehetőséget pedig mindenki egy kattintással megkeresheti a város honlapján található térképen.

forrás: greenfo.hu

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Igyunk gyümölccsel ízesített vizeket

Igyunk gyümölccsel ízesített vizeket

Íme néhány recept, hogy te is elkészíthesd a sajátod!
A legdrágább üveg víz a világon

A legdrágább üveg víz a világon

Az árából legalább 148 ezer! palack ásványvizet vehetünk!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.