Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Jó food truckot választottunk? Ha ezeket az intő jeleket tapasztaljuk, inkább máshol együk meg a kedvenc hamburgerünket!

2019. May 20.

Jó food truckot választottunk? Ha ezeket az intő jeleket tapasztaljuk, inkább máshol együk meg a kedvenc hamburgerünket!

Tegnap már megmutattunk bloggereink legjobb street food, azaz utcai étel receptjeit. Otthon főzni szuper dolog, de persze ha kilátogatunk egy nyári fesztiválra vagy egyéb rendezvényre, az ottani food truckok kínálatából fogunk válogatni. Legyen friss, jó ízekkel készült, kellemesen fűszerezett az étel, és mondanunk sem kell, álljon minőségi alapanyagokból – ezek a kritériumok egy mai food trucktól már mindenképpen elvárhatók. De honnan ismerhető fel, ha valami nem stimmel? Íme pár árulkodó jel, ha ezeket tapasztaljuk, inkább máshol kérjük ki azt a bizonyos hamburgert.

 

Nagy melegben is elöl van hagyva az étel

Az egyik leggyakrabban előforduló probléma az ételek és hozzávalók tárolásával kapcsolatos. Bizonyos hozzávalókat -40 °C-on kell tárolni, hogy a szalmonella és más baktériumok ne telepedjenek meg bennük, és ezt melegben, esetleg a tűző napon, perzselő betonra parkolva sokszor sajnos nem sikerül biztosítani. A hűtőkbe nyilván nem leshetünk be, mielőtt ételt rendelnénk, de érdemes bepillantani a kocsi belsejébe: a pultokon szétszórt ételek és hozzávalók már figyelmeztetésnek tekinthetők.

 

A forró ételt hidegen adják ki, esetleg fordítva

Nem csupán azért szerepel rögtön a 2. helyen ez a probléma, mert a langyos hamburger valóban nem igazán finom, hanem azért is, mert a kocsi nem megfelelő működésére utalhat. Ráadásul a fentebb részletezett egészségügyi okokból sem lehet elfogadható a rossz hőmérsékleten kiadott étel.

 

Senki sem visel kesztyűt

Bár talán egyértelmű pont, mégis elképzelhető, hogy a fesztivál hevében átsiklunk felette. Pedig ahogy a szupermarketekben is kesztyűben szolgálnak ki a csemegepultos eladók, úgy nyilván a food truckok alkalmazottainak is viselniük kellene a kesztyűket.

 

Fura szagok

Ha a food truckból nem a frissen készülő étel illata árad, hanem valamiféle kellemetlen szag – romlott hozzávalók vagy nem megfelelően kezelt szemét –, inkább jó messzire kerüljük el a létesítményt.

 

Lobogó haj

Értjük, a nyári rendezvények a lazaságról szólnak, de senki sem szeretne hajszálakat találni az ételében.

 

Bogárinvázió

A kitelepüléseknél kifejezetten fontos megoldani az ételek védelmét. Főleg, ha félig önkiszolgáló rendszerben működik az adott food truck, és egyes összetevők – például a hamburgerbe pakolható zöldségek, szószok – folyamatosan a pultra térve várják, hogy a vendégek vegyenek belőlük.

 

Forrás: mashed

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Food Truck Show-n jártunk a hétvégén

Food Truck Show-n jártunk a hétvégén

Több mint 55 kocsiból lehetett kóstolni a legkülönlegesebb falatokat

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!