Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A fotó illusztráció

5 street food amit biztosan nem ismersz!  

Távoli vidékekre utazunk
2017. June 5.

 

Akkora a street food őrület Magyarországon, hogy szinte minden sarkon nyílik egy új hely, ahol ilyen hamburgert, olyan hot dogot, pho levest, különleges kolbászt, falafelt és még sok minden mást találni. Ezek az ételek általában egyszerűek, vagy ha maguk az ételek nem is azok, a fogyasztásuk legtöbbször az, hiszen az utcán kell enni. Már jól ismerjük a legtöbbet, én viszont öt olyan street foodot gyűjtöttem össze, amelyeket tuti nem ismersz még, viszont itt az ideje, mert mindegyik zseniális.

 Rolex, Uganda

Nem, a rolex nem az órára utal, hanem valójában “rolled eggs”, ha elég gyorsan mondod. Egyszerűen imádnivaló kaja, egy lepénykenyérbe tekert, általában zöldséges omlettről van szó.

https://www.instagram.com/p/BI2wEqFBgz7/

 

Tücsök és bogár, sőt, kígyó, Kambodzsa 

Kambodzsában a nagy meleg miatt az utcán folyik az élet. A kis grillező kocsik kitelepülnek, és tücsköt, bogarat, pókokat és grillezett kígyót is árulnak. A békacomb és a csiga is kedvelt grill étel, jól érződik a francia befolyás.

https://www.instagram.com/p/BKkxYp0h_pd/

 

A fotó illusztráció

A fotó illusztráció

Bahn Xeo, Vietnám

Tulajdonképpen egy tojásos lepényről van szó, amelybe belesütik a rákocskákat. A bahn xeohoz külön liszt készül, rizslisztből, sütőporos lisztből és kurkumából. Ezt aztán tojással és kókusztejjel keverik össze, végül lepényeket sütnek belőle újhagyma és rák feltéttel. Isteni!

https://www.instagram.com/p/BRbJ_vchi5t/

 

Shirmal, India, Banglades, Pakisztán, Irán

A shirmal egy perzsa eredetű sáfrányos kenyér, amely eredetlieg vízzel készült, és nem édes volt, ma viszont már tejjel csinálják, cukorral édestik és kardamommal is fűszerezik. Tandoorban, vagyis kemencében, de sütőben is sütik. Finom, inkább nyúlós, mint foszlós állaga van.

https://www.instagram.com/p/BLTs-X4jzjr/

 

Choripán, Latin-Amerika

Jaj a choripán, vagyis chorizo pán, a kolbászos kenyér! Szinte mindenhol ismert a latin-amerikai térségben ez a grillezett kolbászos szendvics, és mindenhol saját verziót adnak elő: vagy a kenyér, vagy a kolbász a más, de pl. Miamiban, az Egyesült Államokban a kubai utcai standoknál sült hagymával kínálják és gyakran valamilyen gyümölcsös turmixszal. Jellemzően bagettszerű kenyéren kínálják és hosszában félbe vágják a kolbászt.

https://www.instagram.com/p/BUXznjpA8Js/

 

 

 

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!