Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Magyar kézműves csokoládé nyert idén a gasztronómiai Oscaron

A nemzetközi versenyen konyak ízesítésű csokoládéjával nyert díjat a Bonbonier Csokoládé Manufaktúra. A hazai csokoládéműhelynek ez már a 18. nemzetközi elismerése.
2020. September 24.

Konyak ízesítésű csokoládéval nyert a magyar vállalkozás, a Bonbonier Csokoládé Manufaktúra a Great Taste Awardson. A manufaktúra bonbonokkal, trüffelekkel és fagylaltokkal nevezve az utóbbi 4 évben már 18 nemzetközi díjjal gazdagodott. Idén eredeti francia konyakkal ízesített étcsokoládé trüffeljüket választották a világ élvonalába.

 

A bírák kiemelték, hogy a díjazott termékben a konyak selymesen, kiegyensúlyozottan harmonizál az étcsokoládé kakaós, fűszeres ízével. Lenyűgözőnek, az este fénypontjának tartották a kóstolás élményét: „a csokoládéhéj roppanását, az azt rejtő tölteléket, amely harapáskor krémes, majd kitartóan lassan olvad, kellemes konyak ízt hagyva maga után”.           

 

„Az előző díjunk megünneplése alkalmából a barátainktól kaptunk ajándékba egy üveg francia konyakot. A jó hangulatú este során nemcsak az üveget nyitottuk ki, hanem egy tábla étcsokoládét is. Hamar megszületett tehát az ötlet, hogy mivel is készüljük az idei Great Taste Awardsra. Hosszan finomítottam a receptet, mire elnyerte végleges formáját. Külön öröm számomra, hogy egy ilyen klasszikus ízkombinációval is ki tudtam vívni a zsűri elismerését és az ezzel járó egy csillagos minősítést. A gasztronómiai versenyek ízvilágban nagyon innovatívak, klasszikus ízekkel külön kihívás versenyezni”– mondta el az eredményhirdetés után Erdélyi Nóra, a manufaktúra chocolatier-je, aki üzlettársával, Csomor Tamással tavaly nyitotta meg látványmanufaktúráját a Ráday utcában. 

 

A Great Taste Awards az angliai Fine Food Céh által szervezett verseny, amelyet világszerte egyszerűen csak élelmiszeripari Oscar-díjként emlegetnek. 2020-ban számos terméket jelöltek a versenyre a teljes gasztronómiát lefedő 35 kategóriában: a csokoládéktól kezdve a tejtermékeken keresztül a húsipari termékekig és a borokig. A séfekből, ételkritikusokból, szakértőkből és gasztrobloggerekből álló 500 fős zsűri márciustól szeptemberig kóstolta és értékelte a nevezett termékeket. Ebből a 12 777 termékből csupán 205 termék nyerte el a legmagasabb minősítést. A szervezők szerint a Great Taste csillagjai és logója tulajdonképpen jelzés a fogyasztók felé bárhol a világon, hogy kiemelkedő minőségű és ízvilágú terméket vásárolnak.     

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tippek a tökéletesen egyenletes olvasztott csokoládéért

Tippek a tökéletesen egyenletes olvasztott csokoládéért

Profi házi csokiöntet az édesszájúaknak
Lassan búcsút kell intenünk a csokoládénak?

Lassan búcsút kell intenünk a csokoládénak?

Tudósok szerint a csokoládé is a kihaló félben levő élelmiszerek egyike

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!