Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Idén új helyszínen ünneplik ezt az édes hungarikumot

5. alkalommal kerül megrendezésre a Kürtőskalács Fesztivál
2017. September 21.

Az idei kürtőskalácsot ünneplő hosszúhétvége programja hasonló az előző évekéhez, viszont a helyszín már nem a Vajdahunyad vára. A rendezvény átköltözött a Budai oldalra, pontosabban a Testnevelési Egyetem környékén található Gesztenyés Kertbe. A költözést külső dolgok miatt kellett meglépni: a FINA-nak még ősszel is szerződése van a Városligeti területre, így ott ezt a rendezvényt idén nem lehet megtartani.

Mivel találkozik az, aki ellátogat a fesztiválra?

Korántsem csupán kürtőskalácsokkal. Két színpadon is lesznek folyamatos zenei és gasztroprogramok, különböző előadások: például gyermekkoncert, bábszínház, szakács bemutató. A faszén alapból fontos eleme a rendezvénynek, hisz a fölött sül a kalács is, így az előző évekhez hasonlóan, idén is lesz Faszénen Sült Ételek Udvara, a kisebb színpadon pedig  többek között Serényi Zsolt grillshow-ját is megtekinthetik az érdeklődők.

A Kürtőskaland jótékonysági sütés már hagyomány a rendezvényen, melynek bevételének egy részével idén a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona Óvodája és Általános Iskoláját támogatják. A sütés idén más lesz: már a tésztagyúrást is a versenyzők végzik, emellett Wossala Rozina, az ezévi Kürtőskalács háziasszony díjazza majd a legjobb csapatot (csapatmunka, fantázia, végeredmény, összhang).

kkfeszt_5

Rozina az esemény kapcsán egyébként megjegyezte, fontos dolognak tartja a hagyományok megőrzését és ápolását, különös tekintettel a hungarikumokra. Büszkének kell lenni ezekre a termékekre, hiszen hazaiak.

Milyen különleges kürtőskalácsokat lehet majd megkóstolni?

Az eseményen kapható lesz a tavalyi év kedvence, a málnás kalács, idén belga csokis-málnás öntettel, továbbá az ezévi újdonságok, a cappuchinos, a crunchy epres, és az áfonyás kürtősök is. Emellett a fitt (tönkölylisztből, minimális cukorral) és a mindenmentes (tej, glutén, laktóz és tojás nélküli) változatokat is megtalálják az érdeklődők.

A mennyei kürtőskalácsokon túl természetesen kizárólag élőzenés, változatos zenei kínálat is várja az 5. Kürtőskalács Fesztiválra kilátogatókat. Pénteken fellép a Bagossy Brothers Company, szombaton, Keresztes Ildikó és Pély Barna szórakoztatja az érdeklődőket, míg vasárnap a Veronika&The Wedding Boys koncertje után a csodás hangú Myrtill és a Swinguistique zárja a Kürtőskalács Fesztivált. Ami a kisgyermekeket illeti, őket is igazi programkavalkád várja az 5. Kürtőskalács Fesztiválon. A kicsik a Gyerekligetből hallgathatják meg Pom Pom meséit, a Kolompos és a JAZZterlánc Zenekart vagy a színpadnál bábelőadást is láthatnak. Most is lesz kibővített „Csináld Magad” sátor, ahol mindenki maga készítheti el kedvenc kürtőskalácsát. A nagyobbak játszhatnak a Székelyföldi Legendárium két óriás társasjátékával vagy kipróbálhatják az életnagyságú malomjátékot is. Aki pedig az édes ízek mellett sósra is vágyik, előtte egész nap nyitva áll a Faszénen Sült Ételek Udvara, ahol Serényi Zsolt, a Tetovált séf mindenféle barbecue és grill-finomsággal vár mindenkit.

A jótékony Kürtős Kalandra már elindult a nevezés, melyre bárki jelentkezhet: barátnők, tesók, párok, szomszédok , baráti társaságok, sőt  céges csapatok is. Idén a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthonának ajánlják fel a nevezési díjat és a kürtőskalácsokat is.

A Kürtős Kalandról még több információ itt:

https://www.facebook.com/events/500735446948116/

http://www.kurtoskalacsfesztival.hu/

5. Kürtőskalács Fesztivál

XII. Budapest, Gesztenyés-kert

  1. október 13-15.

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mézeskalács szeletek krémsajtos frostinggal

Mézeskalács szeletek krémsajtos frostinggal

A hagyományos mézes kicsit másképp.
Igazán foszlós, klasszikus vajas kalács Húsvétra

Igazán foszlós, klasszikus vajas kalács Húsvétra

Az elkészítése a kis trükk miatt igazán nem nehéz

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!