Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ez az idei év hazai street foodja

Az V. Food Truck Shown számos díjat osztottak ki
2017. május 26.

A Kanálgép húsgolyóit választotta a közönség az év street food-jának, a szakmai zsűri és a Magyar Street Food Egyesület díját pedig a Che-Che kocsija nyerte el. Mindkét autó egy évvel ezelőtt mutatkozott be a közönségnek azzal a céllal, hogy új és rendhagyó ételekkel emelkedjen ki a hazai street food kínálatból. Az egyesület a kreatív ételeken kívül az autó kialakítását, és a profi kiszolgálást is díjazta.

A Kanálgép mögött Szalai Dezső séf áll, aki egész életében a tökéletes húsgolyót kereste – minden külföldi útján megkóstolta az adott ország kínálatát. A büfékocsi kínálata rendkívül sokoldalú: „Szeretek változatosan főzni, és a húsgolyóban szerencsére nagy mozgásterem van. Ezer féle húst és mártást készíthetek, de ha kedvem van levest és desszertet is kínálok. Mindenhová viszek valami újdonságot, a következő eseményre például spárgával és eperrel újítok.” 

Kanálgép_Truck

A szakma által legjobbnak ítélt Che-Che csapata szintén egy éve vágott bele a mozgó árusításba. A  nemburgerezőként feltüntetett étteremben és kocsiban minden szendvicsbe színhús kerül, amit egyedi szószok és friss zöldségek egészítenek ki. Büszkeségük a Che-Che steakszendvics uruguayi angus marhahússal és házi lilahagymalekvárral. „Nagyon igényes food truck-ot szerettünk volna, amiben minden az utolsó szögig tökéletes. A célunk az volt, hogy a legnagyobbak profizmusát ötvözzük az étel kézművességével” – mondta László Márton, a Che-Che tulajdonosa és konyhafőnöke.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Street food ősszel is: gombás empanadas

Street food ősszel is: gombás empanadas

De a gombás ragu helyett tölthetjük más zöldséggel, sajttal vagy pestóval is!
Nyílik hazánk első street food plázája

Nyílik hazánk első street food plázája

A Le Garage a gasztrobolondok Mekkájának ígérkezik.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.