Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Szakácstréning a Külügyminisztérium külképviseletein

A tréning hétfőn kezdődött a Magyar Konyha Magazin szervezésében
2017. szeptember 1.

A gasztronómia és a vendéglátás politikai és gazdasági célokat is szolgál, egyben nagyon fontos országimázs-építő tényezők is – fejtette ki a tréning bemutatásakor Balogh Csaba, a Külgazdasági és Külügyminisztérium közigazgatási államtitkára hétfőn. A legfontosabb dolgok a fehér asztalnál dőlnek el, így kiemelten fontos, hogy a külképviseleteken a gasztronómia, a borkultúra és a hozzáértő emberek valódi segítséget jelentsenek a misszióvezetők számára.

Az idei szakácsképzésen a berlini, a hágai, a helsinki, a párizsi, a varsói, a madridi, a brüsszeli, a londoni, a New York-i, a strasbourgi, a berlini és az oslói képviselet szakácsai vehetnek részt. Az öt nap alatt öt neves magyar séf tart tematikus előadásokat és főzőbemutatót – idén a régiós konyhákra koncentrálva. A részt vevő szakácsok kérésére a desszerteknek külön napot szentelnek a programban. 

A Magyar Konyha öt éve rendezi meg a képzést, mely idén először vidékre is ellátogat: két napot töltenek Egerben, az egri borvidéken. Ruprecht László, a tréning egyik előadója elmondta, Eger “kis Franciaország”, ahol minden megtalálható, amire a jó konyhaművészethez szükség van. 

Balogh Csaba kiemelte: idén újításként a különböző ételérzékenységekkel kiemelten foglalkoznak, felkészítik a szakácsokat és séfeket a speciális igényekre, ötleteket adnak arra, miként és mivel lehet helyettesíteni és kiváltani az egyes érzékenyítő anyagokat. 

A budapesti főzőbemutatók során készült menüsorok szorosan illeszkednek a Külügyminisztérium 2017-es borválogatásához. Idén a magyar borokat 26 pincészet 26 fajta bora képviseli a világban, 142 magyar külképviseleten. A külügyi borválogatásban 12 furmint, vagy furmintalapú házasítás található.

forrás: MTI

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Budapesten a szakácsok leglátványosabb versenye

Budapesten a szakácsok leglátványosabb versenye

A hétfő esti piacolás után tegnap elkezdődött Budapesten Bocuse d'Or, a mezőny fele kedden, a másik fele, köztük Széll Tamás pedig ma főzi le a szarvast és a kecsegét. Ez a két alapanyag ugyanis az, amit a szervezők előre meghatároztak. Minden más a csapatok fantáziáján és teherbírásán múlik.
Vadonatúj szakácskönyv, egyenesen a Buckingham palotából

Vadonatúj szakácskönyv, egyenesen a Buckingham palotából

II. Erzsébet kedvenc receptje is bekerült a gyűjteménybe, amelyben a szerkesztő szerint több van, mint pusztán édes sütemények
Miről írnak a világ legjobb szakácsai?

Miről írnak a világ legjobb szakácsai?

Az idei nemzetközi könyvkínálat böngészése közben elképesztően változatos holmikra bukkantunk, ezúttal a legnevesebb séfek munkáit mutatjuk be.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.