Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Magyar séfsikerek a S.Pellegrino globális versenyén

Egy lépéssel közelebb a győzelemhez
2017. June 16.

Kiderült, kik a  S.Pellegrino Young Chef 2018 elődöntősei. A döntő még odébb van, de a világ huszonegy régiójának tíz-tíz séfje már biztosan ott lesz, hiszen őket több mint 90 ország sok ezer jelentkezője közül választottál ki. A verseny kiváló alkalom arra, hogy a fiatal séfek bemutatkozzanak, a világ kulináris tehetségei találkozzanak, inspirálódjanak és új gasztrokultúrákat ismerjenek meg.

A fiatal tehetségeket megszólító globális verseny iránt egyre nagyobb az érdeklődés – az idei versenyre 30%-kal többen jelentkeztek, mint tavaly.A kelet-európai régióból pedig két magyar séf is továbbjutott az elődöntőbe: Botos András, a székesfehérvári Diófa Étterem sous chef-je, valamint Sándor Rodrigo, a szegedi Sanzon Étterem Chef de Partie-ja.

A fiatal séfek táljait az olasz konyha elsőszámú nemzetközi oktató- és tréningcentruma, az ALMA felelős szakértői értékelték öt Aranyszabály alapján: összetevők, technika, eredetiség, szépség és üzenet. „Immár harmadik éve feladatunk, hogy kiválasszuk a régiós elődöntőkön résztvevő fiatal séfeket, ám mind a mai napig elképeszt minket a fiatal tehetségekben rejlő szakértelem és szenvedély a minőségi ételek iránt” – mondta el Andrea Sinigaglia, az ALMA menedzsere. Hozzátette, hogy nagyon nehéz régiónként mindössze 10 középdöntőst kiválasztani a rengeteg figyelemre méltó tehetség közül.

Júniustól decemberig az egyes régiók középdöntősei helyi fordulókon mérhetik össze tudásukat. Minden régióban egy független, ismert séfekből álló zsűri értékeli a középdöntősök táljait, és az öt Aranyszabály alapján kiválasztja a legjobbat. A közép-európai helyi döntőre 2017. október 17-én, Varsóban kerül sor.

sandor_rodrigo

Az elődöntők nyertesei képviselhetik régiójukat a verseny döntőjében, 2018 júniusában. Minden döntős mellé kijelölnek egy mentor séfet is – a helyi zsűrik egy tagját – aki segíti őket táljuk tökéletesítésében. Idén Wolf András, a New York Kávéház és a Salon is a kelet-európai régió mentorai között lesz.

A képeken a két magyar séf versenyben levő tálját láthatjátok. A borítókép Botos András étele: Galamb magyar rakott burgonyával, céklával és répával, a cikkbeli kép pedig Sándor Rodrigo tálja, mely a „Szeged” fantázianevet kapta.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Két vagány csaj, egy csomó menő séf = Globalista konyha

Két vagány csaj, egy csomó menő séf = Globalista konyha

Páros interjú a Globalista Konyha háziasszonyaival: Balázsy Pannával és Laufer Judittal
Íme A Magyarország Cukormentes Tortája és A Magyarország tortája verseny döntősei

Íme A Magyarország Cukormentes Tortája és A Magyarország tortája verseny döntősei

Homoktövises, piros gyümölcsös, kajszis vagy céklás lesz az idei kedvenc?

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!