Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Magyar séfsikerek a S.Pellegrino globális versenyén

Egy lépéssel közelebb a győzelemhez
2017. június 16.

Kiderült, kik a  S.Pellegrino Young Chef 2018 elődöntősei. A döntő még odébb van, de a világ huszonegy régiójának tíz-tíz séfje már biztosan ott lesz, hiszen őket több mint 90 ország sok ezer jelentkezője közül választottál ki. A verseny kiváló alkalom arra, hogy a fiatal séfek bemutatkozzanak, a világ kulináris tehetségei találkozzanak, inspirálódjanak és új gasztrokultúrákat ismerjenek meg.

A fiatal tehetségeket megszólító globális verseny iránt egyre nagyobb az érdeklődés – az idei versenyre 30%-kal többen jelentkeztek, mint tavaly.A kelet-európai régióból pedig két magyar séf is továbbjutott az elődöntőbe: Botos András, a székesfehérvári Diófa Étterem sous chef-je, valamint Sándor Rodrigo, a szegedi Sanzon Étterem Chef de Partie-ja.

A fiatal séfek táljait az olasz konyha elsőszámú nemzetközi oktató- és tréningcentruma, az ALMA felelős szakértői értékelték öt Aranyszabály alapján: összetevők, technika, eredetiség, szépség és üzenet. „Immár harmadik éve feladatunk, hogy kiválasszuk a régiós elődöntőkön résztvevő fiatal séfeket, ám mind a mai napig elképeszt minket a fiatal tehetségekben rejlő szakértelem és szenvedély a minőségi ételek iránt” – mondta el Andrea Sinigaglia, az ALMA menedzsere. Hozzátette, hogy nagyon nehéz régiónként mindössze 10 középdöntőst kiválasztani a rengeteg figyelemre méltó tehetség közül.

Júniustól decemberig az egyes régiók középdöntősei helyi fordulókon mérhetik össze tudásukat. Minden régióban egy független, ismert séfekből álló zsűri értékeli a középdöntősök táljait, és az öt Aranyszabály alapján kiválasztja a legjobbat. A közép-európai helyi döntőre 2017. október 17-én, Varsóban kerül sor.

sandor_rodrigo

Az elődöntők nyertesei képviselhetik régiójukat a verseny döntőjében, 2018 júniusában. Minden döntős mellé kijelölnek egy mentor séfet is – a helyi zsűrik egy tagját – aki segíti őket táljuk tökéletesítésében. Idén Wolf András, a New York Kávéház és a Salon is a kelet-európai régió mentorai között lesz.

A képeken a két magyar séf versenyben levő tálját láthatjátok. A borítókép Botos András étele: Galamb magyar rakott burgonyával, céklával és répával, a cikkbeli kép pedig Sándor Rodrigo tálja, mely a “Szeged” fantázianevet kapta.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Két vagány csaj, egy csomó menő séf = Globalista konyha

Két vagány csaj, egy csomó menő séf = Globalista konyha

Páros interjú a Globalista Konyha háziasszonyaival: Balázsy Pannával és Laufer Judittal
Íme A Magyarország Cukormentes Tortája és A Magyarország tortája verseny döntősei

Íme A Magyarország Cukormentes Tortája és A Magyarország tortája verseny döntősei

Homoktövises, piros gyümölcsös, kajszis vagy céklás lesz az idei kedvenc?

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.