Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: Adri’s Kitchen

Így csomagol uzsonnát a suliba Marton Adrienn

2020. augusztus 31.

A hosszúra nyúlt szünet után ismét becsöngetnek az osztálytermekbe, így újra felmerül a kérdés: mi kerüljön az uzsonnás dobozba. Marton Adrienn nehezen mond le a nyár spontán pillanatairól, de megtalálja a szépséget az iskolára való készülődésben is. „A fiaim egyre nagyobbak és egyre önállóbbak. Mégis jó érzés gondoskodni róluk anyaként, kikészíteni a ruhájukat este, saját készítésű uzsonnát csomagolni nekik. Maxi mindenevő, de a kisebbik, Noel válogatós, így tudom, hogy nem mindig elég a példamutatás, ha azt szeretnénk, hogy a gyerekek egészségesebben étkezzenek. Nálam az vált be, hogy a klasszikus gyermek-kedvenceknél: a hamburgernél, kakaós csigánál, pizzánál, a formát megtartom, de az alapanyagokat egészségesebbre cserélem. Például így a nagy mumus, a spenót, leveles tésztába csavarva, már isteni lehet. Ez a fajta kreativitás nálam bevált, általában üresen jön haza az uzsidoboz” – mondta el Adri. Hozzátette: kedvenc receptjeink bolti változatát szó nélkül elfogyasztják a gyerekek, mégis egészségesebben elkészíthetők otthon.

 

Marton Adrienn spenótos-fetás tönkölycsiga receptje

Hozzávalók:

1 csomag tönköly leveles tészta

2 csomag friss bébispenót

1 gerezd fokhagyma

18 dkg feta sajt

15 dkg reszelt sajt

2 evőkanáL tejföl

2 evőkanál vaj

1 tojás

só, bors ízlés szerint

A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, rádobjuk az előzőleg kicsit összevágott spenótot,

hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd borsot őrlünk rá. (Én sót már nem tettem bele, mert a

feta amúgy is sós.) Közben a fetát összemorzsoljuk, rákanalazzuk a tejfölt, és összekeverjük a spenóttal. 

Egy egyenletes felületre kitekerjük a tésztát, és beterítjük a spenótos-fetás töltelékkel úgy,

hogy a széleinél 1 centit üresen hagyunk. Megszórjuk a reszelt sajttal, ha valaki nagyon sajtosan

szereti, akkor a tetejére is mehet majd belőle. A hosszanti oldaltól indítva feltekerjük, 1-1,5 cm-es szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk, megkenjük a tojással, és 190 °C-os sütőben, légkeverésen, 15-17 perc alatt aranybarnára sütjük.

Fotó: Adri’s Kitchen

 

Gasztrotipp: Ha a kezünk melegétől nagyon megpuhul a tészta, szeletelés előtt 10-15 percre tegyük fagyasztóba, így könnyebben fel tudjuk majd vágni.

 

Fotók forrása: Adri’s Kitchen

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!