Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Rémisztő finomságok

Ezeket ajánlja Marton Adri a halloweeni asztalra.
2020. October 30.

Hogy mi kerüljön a halloweeni asztalra?! Most aztán szabadon engedhetjük a fantáziánkat, és izgalmasabbnál izgalmasabb ételekkel lephetjük meg szeretteinket. Jöhetnek a bosziujjak, a virslimúmiák, a pókos tojások és az alma vámpírfogak, amikkel nemcsak a gyerekeket, hanem még a felnőtteket is lenyűgözhetjük.

Az Adri’s Kitchen műsorvezetője imádja az ünnepeket, legyen az karácsony, húsvét vagy éppen halloween. Marton Adrienn ez utóbbival a tengerentúlon találkozott először, amikor a családjával Amerikába költözött és három évig élt ott. A kétgyermekes anyuka azt mondja, nagyon meglepődött, hogy mekkora felhajtással jár kint ez az esemény.

„Nagyobb ünnep, mint nálunk a karácsony! Külön üzletek vannak, amelyekben mindenféle borzongató dolgot lehet venni. Az emberek már augusztus végétől ezzel foglalatoskodnak, erre készülnek. Nemcsak az otthonukat, hanem az udvarukat és a kertjüket is feldíszítik: pókhálókkal, boszorkányokkal, sírokkal, koporsókkal” – mesélte Adri, aki eleinte csodálkozott ezen, de rájött arra, hogy Amerikában ezzel – az ősi kelta hagyományokból kialakult autentikus ír ünneppel – próbálják a gyerekek számára picit könnyebbé tenni az elmúlást.„Idén mi is rendezünk egy tökfaragó-halloweeni partyt. Meghívunk négy-öt családot, lesz sok-sok gyermek. Az otthonunkat is feldíszítjük majd látványos kiegészítőkkel: mindenfelé elhelyezek majd boszikat, pókhálókat és pókokat.”

Természetesen a finom falatok sem maradhatnak el a halloweeni partiról. Adri rémesen egyszerű és gyorsan összedobható nasikat fog készíteni. „Ezeket bátran ajánlom mindenkinek, hiszen tényleg nem bonyolult elkészíteni őket. Nálunk mindig nagy sikert aratnak, nemcsak a kicsik, hanem még a felnőttek körében is” mondta Adri, aki megosztotta velünk kedvenc receptjeit.

 

Bosziujjak

Fotó: Komáromi Annamária

Az a különbség felnőtt és gyerek között, hogy amíg a nagyok számára az ízek a fontosak, a kicsiket már a tálalással is meg lehet venni. Sok gyerek például nem bírja a céklát, de ha „véres bosziujjakat” teszünk le az asztalra, akkor már boldogan megeszi, és közben észre sem veszi, hogy a vér valójában cékla. De készíthetjük akár csipkebogyólekvárból is.

 

Virslimúmiák

Készíthetünk olyan ételt, amit a hétköznapokban is szoktunk, csak most legyen „halloweenos” a díszítés, a forma és a tálalás. Találjunk ki különféle fantázianevet a finomságoknak, így még izgalmasabbá válik az ünnepi menünk. Hiszen ki tudna ellenállni például ezeknek a virsli múmiáknak, amelyek valójában leveles tésztába bújtatott virslik egy kis ketchuppal megbolondítva?

 

Pókos tojás

Fotó: Komáromi Annamária

Az a jó, hogy ezek a nasik ugyan nagyon látványosak, mégsem bonyolult az elkészítésük. Nem kell konyhatündérnek lenni ahhoz, hogy a halloweeni tányérra varázsoljuk például ezeket a pókos tojásokat. A kérdés már csak az: ki lesz a legbátrabb, aki hozzájuk is mer nyúlni?

 

Banánszellem és töklámpások

Ha halloween, akkor nem maradhatnak el a töklámpások. De nemcsak faraghatunk, hanem akár ehetőeket is készíthetünk. Hogy mi kell hozzá? Csupán mandarin, zellerszár és egy kis fantázia. Banánszellemekkel tálalva a parti nagy kedvencei lehetnek.

 

Alma vámpírfogak

Fotó: Komáromi Annamária

Ha a gyermekek izgalmasnak találják a tálalást, nem lesz gondunk azzal, hogy gyümölcsöt nasizzanak halloweenkor. Ha a vámpírfogakkal teletűzdelt almába egy kis csipkebogyó lekvárt is teszünk, még rémisztőbb lesz a kinézete, ám annál csábítóbb lehet…

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!