Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vadonatúj szakácskönyv, egyenesen a Buckingham palotából

II. Erzsébet kedvenc receptje is bekerült a gyűjteménybe, amelyben a szerkesztő szerint több van, mint pusztán édes sütemények
2017. May 8.

Ha valakit mindig is érdekelt, hogy mi teszi különlegessé a délutáni teát, a Buckingham Palota szakácskönyvét biztosan az ő számára találták ki. Őfelsége által tartott éves nyári kerti partik inspirálták a Royal Collectiont, hogy kiadja a Royal Teas: Seasonal Recipes from Buckingham Palace című könyvet, amely királyi család hivatalos séfjének, Mark Flanagannek és cukrászának, Kathryn Cuthbertsonnak 40 népszerű receptjét tartalmazza. Az éves partikon a személyzet kb. 30 000 teát kínál fel a vendégeknek.

„A könyv ötlete a kerti partikkal és a teadélutánokkal kezdődött” – meséli Jacky Colliss Harvey, a Royal Collection Trust munkatársa. Rengeteg receptjük volt, melyek közül kiszórták azokat, amelyek túlságosan nehezek voltak, alapanyagaik drágák, vagy nehezen beszerezhetőek. A könyvbe került receptek között megtalálható a teapartik kedvence, a répatorta, a Viktória piskóta, kardamomos-narancsos teasütemények, nyári kosárkák.

De Harvey elárulta, több van a könyvben, mint édes sütemények. „Azt a hagyományt követjük, mely szerint az édességet megelőzi a sós-fűszeres étel, a táplálót kell a kényeztető előtt enni. De a tökéletes teázó asztalnak mind a kettőt tartalmaznia kell.” – mondta.

A könyv tartalmazza II. Erzsébet kedvenc receptjét, amelyet ő maga is szívesen készített, a skót palacsintát. Ezt sütötték Eisenhower elnöknek is 1959-ben balmorali látogatása során. A Nemzeti Archívum szerint a királynő később el is küldte a receptet jegyzetekkel és tanácsokkal.

A szakácskönyv májustól kapható majd £12.95-ért (4753 Ft) a Royal Collection Trust oldalán.

 

forrás: delish.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ma mindenképp igyunk meg egy csésze teát

Ma mindenképp igyunk meg egy csésze teát

És ne csak azért, mert hűvös az idő...
Ezzel a teával tényleg búcsút mondhatunk a hasi zsírnak?

Ezzel a teával tényleg búcsút mondhatunk a hasi zsírnak?

Állítólag 10 nap után érzékelhető a változás

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!