Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Helló, Kalóz Strandbisztró – a strandétel lehet sokkal több, mint hekk és lángos!

2020. augusztus 11.

2015-ben nagyot gondolt a fövenyesi Kalóz Strandbisztró csapata: „dobta” a lángost és a hekket, majd egy olyan új, szerethető étlapot alkotott, amely abszolút strandkompatibilis, mégis más – és több –, mint a megszokott büfés kínálat. Bevezették a náluk „beach foodnak” hívott street foodokat, az étlapon szuperül megfér egymás mellett a kézműves hamburger, a vietnámi leves, a Buddha-tál, a töltött lepény vagy éppen a Harcsa&Krumpli (azaz Fish&Chips magyarul), ez utóbbi egyébként az „Év Balatoni Strandétele” díjat is elnyerte. Lángos és hekk tényleg nincs, cserébe a street foodok mellett olyan bisztróételeket is kóstolhatunk, amelyek remekül illenek a nyári Balatonhoz, viszont komolyabb étkezésnek is beillenek. A Kalózban tehát megreggelizhetünk – például japán omlettet –, bekaphatunk napközben, két csobbanás között valami gyors finomságot, és ha ez még nem lenne elég, a vacsoránkat is elkölthetjük itt. 

 

Forrás: nuus.hu

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?