Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A gönci barack Budapestre jön! – Holnap bevásárolhatsz belőle a Czakó Piaczon

2019. július 12.

Július 13-án, a Czakó Kert szombati Piaczán a barack játssza majd a főszerepet: a Gönci Barack Nap keretén belül a térség őstermelői Budapestre hozzák a méltán híres kajszibarackot.

Idén nyolcadik alkalommal rendezték meg a Gönci Barack Vigasságot, amely kicsiben Budapestre is ellátogat. A szervezők a hazai kulinária különlegességeire, valamint a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásra, a fenntarthatóságra való ösztönzésre, továbbá a tudatos fogyasztásra és a környezetvédelemre is kiemelt figyelmet fordítanak.

A Czakó Piacz ad otthont a Gönci Barack Napnak, itt holnap bárki megvásárolhatja a frissen leszedett, ízletes kajszibarackokat. Igaz, a térség látványát – a völgy és a hegyek lankáit – nem lehet megidézni, de a régió egyik kincsét, az eredetvédett kajszibarackot Budapestre lehet vinni.

Közkívánatra szombaton 8 és 14 óra között a Czakó Piaczon Gönci Barack Nap kerül megrendezésre: „Rengeteg ilyen irányú kérdés érkezett hozzánk, sokan kérték, hogy hozzuk Budapestre a barackot, hiszen nem mindenki tud leutazni Boldogkőváraljára. Ráadásul jóval kisebb lesz az ökológiai lábnyoma is, ha egyben visszük a fővárosba a friss, gönci kajszibarackot, mintha a családok egyesével, autóval utaznának el érte. Bár hozzáteszem, mindig, mindenkit örömmel látunk” – mesélte Czakó Mónika, a Gönci Barack Vigasság főszervezője és a BESTILLO társtulajdonosa. 

A szervezők örömmel csatlakoztak a Műanyagmentes júliushoz, és száműzik a műanyag csomagolást a Piaczról: a barackokat igény esetén papírdobozokban vihetjük majd haza. A piacon több helyi őstermelő gyümölcseit lehet majd megvásárolni. Elő a családi receptekkel, (be)főzésre fel!

Fotó: Szécsi István, Baksa Péter Pál

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Top 5 barackos desszertünk

Top 5 barackos desszertünk

Az Egyél egy barackot nap alakalmából mi barackos desszerteket választottunk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!