Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A gönci barack Budapestre jön! – Holnap bevásárolhatsz belőle a Czakó Piaczon

2019. július 12.

Július 13-án, a Czakó Kert szombati Piaczán a barack játssza majd a főszerepet: a Gönci Barack Nap keretén belül a térség őstermelői Budapestre hozzák a méltán híres kajszibarackot.

Idén nyolcadik alkalommal rendezték meg a Gönci Barack Vigasságot, amely kicsiben Budapestre is ellátogat. A szervezők a hazai kulinária különlegességeire, valamint a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásra, a fenntarthatóságra való ösztönzésre, továbbá a tudatos fogyasztásra és a környezetvédelemre is kiemelt figyelmet fordítanak.

A Czakó Piacz ad otthont a Gönci Barack Napnak, itt holnap bárki megvásárolhatja a frissen leszedett, ízletes kajszibarackokat. Igaz, a térség látványát – a völgy és a hegyek lankáit – nem lehet megidézni, de a régió egyik kincsét, az eredetvédett kajszibarackot Budapestre lehet vinni.

Közkívánatra szombaton 8 és 14 óra között a Czakó Piaczon Gönci Barack Nap kerül megrendezésre: „Rengeteg ilyen irányú kérdés érkezett hozzánk, sokan kérték, hogy hozzuk Budapestre a barackot, hiszen nem mindenki tud leutazni Boldogkőváraljára. Ráadásul jóval kisebb lesz az ökológiai lábnyoma is, ha egyben visszük a fővárosba a friss, gönci kajszibarackot, mintha a családok egyesével, autóval utaznának el érte. Bár hozzáteszem, mindig, mindenkit örömmel látunk” – mesélte Czakó Mónika, a Gönci Barack Vigasság főszervezője és a BESTILLO társtulajdonosa. 

A szervezők örömmel csatlakoztak a Műanyagmentes júliushoz, és száműzik a műanyag csomagolást a Piaczról: a barackokat igény esetén papírdobozokban vihetjük majd haza. A piacon több helyi őstermelő gyümölcseit lehet majd megvásárolni. Elő a családi receptekkel, (be)főzésre fel!

Fotó: Szécsi István, Baksa Péter Pál

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Top 5 barackos desszertünk

Top 5 barackos desszertünk

Az Egyél egy barackot nap alakalmából mi barackos desszerteket választottunk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.