Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pad thai

Adásban volt: 2017. június 8.
A recepthez tartozó videó

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 db chili paprika
  • 3-4 cm gyömbér
  • 15-20 dkg rizstészta
  • 2 szál újhagyma
  • 5-10 dkg szójababcsíra
  • 2-3 ek szőlőmagolaj
  • 20 dkg csirkemell
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-2 szál sárgarépa
  • 1 kis cukkini
  • 5 dkg pirított földimogyoró
  • egy marék szezámmag
  • Az öntethez:
  • 4 ek szójaszósz
  • 1 ek halszósz
  • 4 ek szezámolaj
  • 1 ek barna cukor

Elkészítés

1. A húst ledaráljuk, a rizstésztát előre beáztatjuk, majd forrásban lévő vízben pár perc alatt megfőzzük.

2. A felhevített serpenyőben vagy wokban kevés szőlőmagolajon megdinszteljük a reszelt gyömbért, fokhagymát és az apróra vágott chilit. Ezután adjuk hozzá a darált csirkehúst.

3. A sárgarépát, a cukkinit és az újhagyma fehér részét vékony csíkokra vágjuk, majd a húshoz adjuk és így pirítjuk tovább.

4. Az öntethez egy tálban elkeverjük a halszósz, a szezámolajat és a szójaszót a barna cukorral.

5. A szezámmagot szárazom megpirítjuk egy serpenyőben.

6. Ha a zöldségek és a hús megpirult, rászórjuk a szójababcsírát, ráöntjük az öntetet, majd egyszer átforgatjuk, hozzáadjuk a rizstésztát is és alaposan átforgatjuk. Tálaláskor megszórjuk a pirított szezámmaggal és mogyoróval, valamint az apróra vágott újhagymával. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Vegetáriánus pad thai

Vegetáriánus pad thai

Nagyon gyorsan elkészíthető, rizstésztás, wokos thai étel, ami nem csak szuperfinom, de szuperegészséges is.
Pad Thai

Pad Thai

Tanuljuk meg Ábel Anitával hogyan készül ez a szuper ropogós, egészséges, friss ázsiai egytálétel.

Napi ajánlatunk

Ha mindenképpen sütnöd kell, akkor süsd ezt!

Ha mindenképpen sütnöd kell, akkor süsd ezt!

"Nem torta, de bele lehet szúrni egy gyertyát, és nagyon finom, ráadásul bármilyen idénygyümölccsel működik,"
Hagyományos technológiával készült az idei Szent István-napi kenyér

Hagyományos technológiával készült az idei Szent István-napi kenyér

A Szent István-napi kenyér a Kurdi Family Pék Kft. Görböc kenyere lett az idén, amely hagyományos technológiával készült adalék nélkül - hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.
Ajándék a vörösbor ünnepnapjára: Szilvafagyi Pinot Noir-ral

Ajándék a vörösbor ünnepnapjára: Szilvafagyi Pinot Noir-ral

Egy pohár vörösbor finom sajtokkal és egy kis friss bagettel egyszerűen tökéletes. Azonban ha kipróbálnátok valami mást, adjátok bátran szilvához.

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!