Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Habkönnyű, üreges tészta, lágy tejszínhab és egy-egy jó kanálnyi Nutella, ennyi az egész. És isteni finom!

Február 5-én az egész világ ugyanazt az édes finomságot, a Nutellát ünnepli. Először 2007-ben emlékeztek meg róla ezen a napon, az eseményt Sara Rosso amerikai blogger alapította, aki óriási Nutella rajongónak tartja önmagát. Jöjjön a Nutellás képviselőfánk!
2018. február 5.

Sokat gondolkoztam, hogy milyen sütit készítsek az alkalomra, végül, mivel farsangi szezonban vagyunk, egyik kedvencem, a képviselőfánk mellett döntöttem. Habkönnyű, üreges tészta, lágy tejszínhab és egy-egy jó kanálnyi Nutella, ennyi az egész. És isteni finom!

Hozzávalók

18 darabhoz
  • A tésztához:
  • 200 g vaj
  • 2 dl víz
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • 200 g liszt
  • 6 nagy tojás
  • A töltelékhez:
  • 2 dl habtejszín
  • 1 kis üveg Nutella

Elkészítés

Egy lábasban, közepes lángon összeolvasztjuk a vajat, a vizet, a cukrot és a sót. Mikor már folyékony, gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztet. Addig keverjük, amíg el nem válik az edény falától. Ekkor félrehúzzuk a lábast, megvárjuk, amíg kissé kihűl a massza, majd a tojásokat egyesével, robotgéppel vagy kézi habverő segítségével belekeverjük.

Egy nagyobb sütőtálat félig töltünk vízzel, és a sütő aljába tesszük. Ezzel együtt előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Közben a masszát csillagcsöves habzsákba töltjük, és nagyobb diónyi adagokat nyomunk belőle egy sütőpapírral borított sütőlemezre.

A fánkokat sütőbe toljuk, és légkeveréssel 20 percig sütjük. A 20 perc leteltével mérsékeljük 160 fokra a hőmérsékletet, és további 10 percig sütjük a fánkokat. Ezt követően résnyire nyitjuk a sütő ajtaját, és így hűtjük ki a fánkokat.

A hűtőhideg tejszínt lágy habbá verjük. A kihűlt képviselőfánkok tetejét éles késsel levágjuk, üregükbe Nutellát, arra pedig tejszínhabot kanalazunk. Végül visszatesszük a kalapokat.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Már a farsangra gyúrva, itt a jalebi

Már a farsangra gyúrva, itt a jalebi

Nem csak finom, hanem annyira mókás külsejű is, hogy biztosan a farsangi bulik sztárja lesz!
Szénhidrátszegény jambalaya füstölt tofuval

Szénhidrátszegény jambalaya füstölt tofuval

A cajun konyha egyik legnépszerűbb étele a jambalaya. Ahány ház, annyi szokás, szokták mondani, ezért úgy gondoltam, az én alaposan újragondolt verzióm is belefér. Az erős, karakteres fűszerezést meghagytam, azonban kivételesen a szénhidrátszegénység volt a cél, ezért a belefőzött rizst füstölt tofuval helyettesítettem.
Amerikából jöttem: Rocky Road süti

Amerikából jöttem: Rocky Road süti

Egyszerű desszert, a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá!

Napi ajánlatunk

Top videók