Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Max. 25 perc és kész a gyorsan, finomat! vacsora. Csirkés-gombás tészta spenóttal és rukkolával

Attól, hogy gyorsan kell összedobni a vacsorát, még lehet szuper ízletes a végeredmény! Ennek a tésztának tényleg maximum 25 perc az elkészítési ideje, a spenóttól friss, tavaszias, a rukkolától diós aromájú lesz, a gomba és a csirke pedig tartalmassá teszi. Kell ennél több egy fárasztó munkanap végére?  
2017. május 3.

Hozzávalók

4 személyre
  • 30 dkg rövidebb fajtájú tészta

  • 4 nagy marék bébispenótlevél
  • 4 nagy marék rukkola
  • parmezán
  • olívaolaj
  • 25 dkg csipekegomba
  • 1 csokor újhagyma
  • 25 dkg csirkemellfilé
  • őrölt fekete bors
  • frissen reszelt szerecsendió

Elkészítés

A tésztát lobogó, enyhén sós vízben roppanósra főzzük.

Közben a megmosott bébispenótot és rukkolát aprítógépbe tesszük. Adunk hozzá egy csipet sót, ráreszelünk egy maréknyi parmezánt, majd annyi olívaolajat csorgatunk hozzá, hogy simára tudjuk zúzni (ne legyen sok olaj rajta!).

tavaszicsirkesgombasteszta1

A csiperkét megmossuk, megtisztítjuk, felcikkezzük. Egy vastag aljú serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk. Mikor már jó forró, beledobjuk a gombát és a megtisztított újhagyma felkarikázott fehér részét. Erős lángon, rázogatva összepirítjuk, végül kicsit megsózzuk, majd kikanalazzuk a serpenyőből. A serpenyőbe újra kevés olajat öntünk, majd a felkockázott csirkét átsütjük rajta. Sóval és borssal fűszerezzük.

Az időközben elkészült tésztát leszűrjük, a főzőléből egy keveset félreteszünk. A tésztát a csirkéhez tesszük (ha van felesleges olaj a serpenyőben, azt először kiöntjük), visszatesszük az újhagymás gombát, hozzáöntjük a rukkolás-spenótos krémet, és adagolunk néhány evőkanálnyi főzővizet is bele. Kevergetve összeforraljuk, szerecsendióval fűszerezzük, majd parmezánforgáccsal és az újhagyma felkarikázott zöld részével megszórva tálaljuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A megunhatatlan tócsni - íme négy, egészséges változatban, egy kétperces videóban

Szakítsunk a hagyományos elkészítéssel és süssük a sütőben!

Házi készítésű Bounty szelet eperrel

Ti is szeretitek a Bountyt? Ahogy sok kedvencünket, ezt is el tudjátok otthon készíteni, isteni finom lesz a végeredmény!

Napi ajánlatunk

Top videók

Ez a sütemény csak úgy roskadozik a gyümölcsös máktölteléktől! Zárjuk pitébe az ősz ízeit, a szilvát és a fahéjat!

A süti kapott egy finom, túrós tetőt is, hogy még könnyedebb és ellenállhatatlanabb legyen. Mákos-szilvás pite túrótetővel

A megunhatatlan tócsni - íme négy, egészséges változatban, egy kétperces videóban

Szakítsunk a hagyományos elkészítéssel és süssük a sütőben!