Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Készítsd otthon: házi mini hot dog, amely majdnem minden elemében saját gyártású!!

Nemcsak gyereknapra!  
2017. május 27.

Az utóbbi évek street food őrülete a konyhámba is befészkelte magát: sorra készülnek nálam az utcai ételek házi verziói. A péksüteményeket is szeretem magam készíteni, így ez a hot dog is minden elemében otthoni gyártású. Ha nem gyerekeknek készítitek, a szószba csempésszetek bele 1-2 nagy csipet őrölt csilit vagy egy kis csilipaprikát!

 

Hozzávalók

8 darabhoz
  • A zsemlékhez:
  • 500 g liszt
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 kávéskanál só
  • 2 db tojás
  • 100 ml joghurt
  • 150 ml langyos víz
  • A szószhoz:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 20 dkg darált sertés- vagy marhahús
  • 4 púpozott evőkanál sűrített paradicsom
  • 6 evőkanál barbecue ketchup
  • kevés víz
  • só, őrölt fekete bors
  • opcionálisan 1-2 nagy csipet őrölt csili vagy 1 kis csilipaprika
  • Az összeállításhoz:
  • 8 virsli
  • reszelt sajt

Elkészítés

A bucikhoz a lisztben elkeverjük az élesztőt és a sót, majd hozzáadjuk az elhabart tojásokat és a joghurtot. Fokozatosan beleöntjük a vizet, rugalmas tésztává gyúrjuk, majd letakarva, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, és 8 egyforma súlyú darabra osztjuk. Mindből ízlés szerint kerekebb vagy hosszúkásabb zsemléket formázunk, tetejüket kissé ellapítjuk. Sütőpapírral leterített sütőlemezre helyezzük a bucikat, letakarjuk, és további fél órát kelesztjük. Ezt követően tetejüket lekenjük vízzel, és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

A szószhoz a vörös- és fokhagymát megpucoljuk, finomra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a hagymákat megdinszteljük rajta. Rátesszük a darált húst, kevergetve fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a paradicsomot, a ketchupöt, kevés vízzel szószos állagúra hígítjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal és opcionálisan csilivel. Lassú tűzön puhára, szaftosra főzzük.

minihotdog1

A virsliket hagyományos módon megfőzzük. Az elkészült bucikat hosszában kettévágjuk, megtöltjük a szósszal, a virslikkel és a reszelt sajttal.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?