Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Könnyű elkészíteni, egészséges, és irtó jól mutat a tányéron: Töltött kaliforniai paprika

Vidám, színes és ezerféleképpen variálható étel, ami ráadásul gyorsan készen van, és a kisebb maradékok hasznosítására is tökéletes. Tölthetitek húsosan vagy zöldségekkel, rizzsel, barna rizzsel, bulgurral vagy kuszkusszal, mindenhogyan finom.
2017. January 11.

Hozzávalók

4 darabhoz
  • 1 fej karalábé (kb. 25 dkg)
  • só, őrölt fekete bors
  • 15 dkg bulgur
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 4 db színes kaliforniai paprika
  • aprított petrezselyemzöld a tálaláshoz

Elkészítés

A karalábét megpucoljuk, felkockázzuk, majd bő, sóval és borssal fűszerezett vízben puhára főzzük. Mikor elkészült, leszűrjük.

A bulgurt kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főzzük.

Közben egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a megtisztított vörös- és újhagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzászórjuk a karalábékockákat és a kész bulgurt, alaposan összeforgatjuk, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk.

A paprikákat megmossuk, kalapjukat levágjuk, ereiket óvatosan kivágjuk. Megtöltjük a bulgurral, rátesszük a kalapjukat, és vékonyan kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük, aprított petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.

toltottkaliforniai1

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Az egyik legfinomabb vendégváró fogás -  egy picit újragondolva

Az egyik legfinomabb vendégváró fogás - egy picit újragondolva

Szép, francia, könnyű és finom. Persze, hogy quiche!
Téli burgonyasaláta

Téli burgonyasaláta

Az egyik kedvenc téli vacsorareceptem, melyhez az ötletet a hagyományos lila hagymás burgonyasaláta adta.

Napi ajánlatunk

Top videók