Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kókuszos túrógolyó hóemberek - csupa egészséges hozzávalóból

A kókuszos túrógolyó egy nagyon egyszerű, sütés nélküli, egészséges édesség, amit még a gyerekek is teljesen egyedül el tudnak készíteni, és a téli időszakhoz kapcsolódva hóember figurákat tudnak belőlük formázni.
2017. december 7.

Hozzávalók

6 hóemberhez
  • 50 dkg zsírszegény túró
  • 5 dkg zabkorpa
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg eritrit
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 1 db datolyaszilva (vagy piros alma)
  • 10 db tönkölybúza pálcika
  • 12 db csokoládé pasztilla
  • 6 db goji bogyó

Elkészítés

A túrót összetörjük villával, majd hozzákeverjük a zabkorpát, az eritritet, a vanília aromát és 15 dkg kókuszreszeléket. Összegyúrjuk, és 10 percig pihentetjük, amíg megszívja magát a zabkorpa.

Ezalatt előkészítjük a hóemberek kalapját. Alaposan megmossuk a gyümölcsöt, majd a héja mentén néhány milliméterrel szeleteket vágunk. Ezekből egy kés segítségével óvatosan kis kalapokat formázunk.

A pihentetett túrós masszából elkezdünk golyókat formázni. Készítünk 6 db 55 grammos, 6 db 40 grammos és 6 db 30 grammos golyót, majd mindet a maradék kókuszreszelékbe hempergetjük.

Végül elkezdjük összeállítani a hóembereket. A legnagyobb golyók egyik oldalát kicsit kilapítjuk, ezen fog „állni” a hóember. Óvatosan, anélkül, hogy szétesne, a közepébe szúrunk egy tönkölypálcikát, majd rászúrjuk a közepes és a legkisebb golyót is. A fent kiálló ropit letörjük. Egy kés segítségével a felső golyó tetejébe egy kis mélyedést vájunk, ebbe helyezzük a kalapot. A maradék pálcikát 3 db-ra törjük, majd a középső golyók oldalába szúrjuk, ez lesz a hóember keze. Végül 2-2 db csoki pasztillát szúrunk a legfelső golyókba szemként, és 1-1 db goji bogyót orrként.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kávés süti a javából: Espresso muffin

Kávés süti a javából: Espresso muffin

Az espresso világnapja alkalmából a délutáni kávé mellé tökéletesen passzoló kávés muffinokat készítettem.
Édesburgonyás pite

Édesburgonyás pite

Amerikában, novemberben szinte mindenki hálaadásnapi lázban ég, sorra készülnek a pulykás és sütőtökös finomságok, na meg az édes és sós piték. Én egy édesburgonyás pite desszerttel készültem erre az alkalomra.
Frissen sült, teljes kiőrlésű bagel házilag

Frissen sült, teljes kiőrlésű bagel házilag

A bagel az egyik kedvenc péksüteményem, különösen, amikor frissen sült és puha. Sósan fogyasztva a füstölt lazacos-krémsajtos verzió a kedvencem, de a mogyoróvajas-banános tölteléket is érdemes kipróbálni.

Napi ajánlatunk

Top videók