Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Ha így készíted az édeskrumplit, legközelebb nem is akarod máshogyan!

Ultrakönnyű és hamar elkészül, szuper hétköznap esti vacsora lehet belőle
2017. október 10.

Hozzávalók

  • 3 közepes édesburgonya (felkockázva)
  • 2 ek. olíva olaj
  • ½ tk. kóser só
  • ¼ tk. frissen őrölt fekete bors
  • 2 gerezd fokhagyma (kinyomva)
  • ¼ csésze reszelt parmezán (osztva)

Elkészítés

Tegyük a rácsot a sütő középső állására, majd melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. A burgonyakockákat tegyük egy nagy tálba, csurgassuk rá az olajat, sózzuk, borsozzuk, majd keverjük össze alaposan. Szórjuk a burgonyát egy tepsibe, rendezzük el egy rétegben, majd süssük 15 percig.

Fordítsuk át egy spatula segítségével a burgonyakockákat, majd süssük további 10 percig. Vegyük ki a tepsit, állítsuk a sütőt roston sütés fokozatra. Szórjuk meg a burgonyát a fokhagymával, és a parmezán felével, majd keverjük össze a tepsi tartalmát.

Szórjuk meg a krumplikat a maradék sajttal, majd rakjuk a tepsit vissza a sütőbe 1-2 percre, hogy megolvadjon a sajt.

forrás: The Kitchn

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók