Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Téli pizza

2017. december 24.

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 ek. olívaolaj
  • 2 póréhagyma (fehér és világoszöld része felkarikázva)
  • 1 natúr pizza alap
  • 1 tk. paprika
  • ½ tk. só
  • ¼ tk. bors
  • ½ csésze sült, pürésített sütőtök
  • ½ csésze reszelt Guyére sajt

Elkészítés

Melegítsük az olajat egy serpenyőben közepes láng felett. Adjuk hozzá a póréhagymát, pirítsuk üvegesre, kb. 8 perc alatt. Melegítsük elő a sütőt 230°C-ra, tegyük az alapot egy tepsibe. A sütőtökpépbe keverjük bele a paprikát, a sót és a borsot, ezzel a keverékkel kenjük meg az alapot. Jöhet rá a hagyma, majd a reszelt sajt.

8-10 perc alatt aranybarna szélűre sül a pizzánk a sütőben. Rácsos felületen hagyjuk hűlni, majd szeleteljük és fogyasszuk el.

forrás: Prevention

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Milyen az igazi nyári pizza?

Milyen az igazi nyári pizza?

Sajtos is, gyümölcsös is! Íme a recept!

Napi ajánlatunk

Top videók

Epres-zabos pohárdesszert

Húsvét után pont egy ilyen könnyed desszertre van szükségünk!

Baconbe tekert fasírtok tepsis burgonyával

Hiába borongós az idő, a parázskrumpli már a nyarat idézi.

Emeletes tortilla

Vagy hívhatjuk akár pitének is… Laktató és gyors ebéd rohanós napokra.